Kokoreç denetimi

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde kokoreç satışı yapan iş yerlerini denetledi. Denetimlerde iş elbiseleri, havalandırma sistemleri, tuvaletlerin temizliği, pişirme, servis, mutfak alanları incelendi. R

GÜNDEM 15.09.2015 16:30:00 0
Kokoreç denetimi

Kokoreç satıcılarına gece baskını

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde bulunan kokoreç satışı yapan işyerlerine gece baskını düzenledi. Kontrollere, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da katıldı.
Ekipler, denetimlerde iş elbiseleri, havalandırma sistemleri, tuvaletlerin temizliği, pişirme, servis, mutfak ve gıda ambarlarını, sağlık koşulları açısından kontrol ederken, ekipler işyeri açma ruhsatları ve hafta sonu tatil ruhsatlarını da tek tek inceleyerek kontrol ettiler.Rutin olarak yapılan denetimler çerçevesinde, Zabıta ve Ruhsat Denetim ekipleri yaptığı kontrollerde, sağlıksız koşullarda kokoreç, ciğer ve köfte satan, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan esnaflara işlem yaparak gerekli uyarılarda bulundu. Yapılan denetimlerde cadde üzerinde ve kaldırımlarda satış yapmamaları konusunda uyarıldı.
UYARILAR YAPILDI
Yapılan kontrollerin ardından ekipler iş yerlerinin genel standartları yakaladığını, ancak bazı eksikliklerin bulunduğunu saptadı. Özellikle kokoreç ve bunun gibi pişen diğer ürünlerin yüksek ateşe maruz kaldığını ve hızlı şekilde pişirilmesinin et üzerinde kömürleşmeye yol açtığını belirten yetkililer bu tarz pişirmenin insan sağlığına zararlı olduğunu vurgulayarak, esnafı uyardı.
HALK SAĞLIĞI İÇİN
Yapılan denetimlerin tamamen Süleymanpaşa halkının sağlığına yönelik olarak, denetimsiz ve kaynağı belli olmayan gıdalardan koruma amaçlı bir denetim olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Ekrem Eşkinat, ‘’Halkımızın sağlığını korumak ve kollamak bizim olmazsa olmazımızdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalar tüketmesi için çalışıyoruz. Yaptığımız denetimlerde, insan sağlığını tehdit eden olumsuzların ortadan kaldırılması için ekiplerimiz gerekli yaptırımları uygulamaya devam edecektir.” dedi.