Aile boyu hırsızlık çetesi

Edirne'de,bir günde 4 ev soyan hırsızlık şebekesinin baba ve oğulları olduğu belirlendi. Hırsızlık zanlısı aile gözaltına alınırken, çaldıkları malzemeler geldikleri otomobilde bulundu.

GÜNDEM 11.09.2015 16:46:00 0
Aile boyu hırsızlık çetesi

Baba-oğul hırsız çetesi çökertildi

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Koca Sinan, Şükrüpaşa ve Fatih Mahallerinde 4 ayrı evin soyulduğu ihbarını aldı. Bunun üzerine evlerde parmak izi çalışması yapan ekipler, MOBESE kameralarını da incelemeye aldı.
Yapılan incelemelerde şüphelilerin 34 UJ 8309 plakalı otomobil ile apartmanların yakınına geldiğini belirledi. Otomobili takibe alan ekipler baba V. K., 16 yaşındaki oğlu F. K. ile 13 yaşındaki üvey oğlu S. C. A.’nı bir evi gözetlerken yakaladı. Yakalanan şüphelilerin araçlarında yapılan aramalarda evlerden çaldıkları 20 bin lira değerinde ziynet eşyası ile kapıların kilit göbeklerini patlatarak içeri rahatlıkla girmelerini sağlayan aparatlar ve parmak izinin çıkmaması için eldivenle diğer suç aletleri ele geçirildi.
BABA TUTUKLANDI
Polisteki ifadelerini ardından mahkemeye sevk edilen baba V.K. tutuklanıp Edirne Kapalı Cezaevine gönderilirken çocukları F. K., ile S. C. A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak Çanakkale’de gerçekleştirdikleri başka bir suçtan dolayı arandıkları için Çanakkale'den gelen ekiplere teslim edildiler. Baba ve oğullarının  son 1 hafta içinde İstanbul, Çanakkale ve Edirne'de girdikleri 20 den fazla evden ziynet eşyası, para laptop gibi taşınabilir 150 bin lira değerinde eşyayı çaldıkları iddia edildi.