Taziye ziyareti

Hakkari-Dağlıca ve Iğdır'da yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürlüğü ve 54. Mekanize Piyade Komutanlığı

GÜNDEM 11.09.2015 16:20:00 0
Taziye ziyareti

Gürkan, vatan için canını feda eden şehitleri Türk halkının hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.İlk olarak Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne giden Başkan Gürkan’a Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Hakan İşcan, Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır ve Hüsnü Güler eşlik etti. Başkan Gürkan’ı, İl Emniyet Müdürü Vekili 2. Sınıf Emniyet Müdürü Turan Mısır karşıladı. Iğdır'ın Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık İlçesi'ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola daha önceden döşedikleri yaklaşık 1 ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit düşen 13 polis memuru için başsağlığı dileyen Gürkan, terör örgütü PKK’yı lanetledi. Kutsal bir görevi yerine getiren polis memurlarının haince bir saldırıya maruz kalmasından dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getiren Gürkan, “Türk halkı bu vatan uğruna şehit olan yiğitlerimizi hiçbir zaman unutmayacak” dedi.

Gürkan, İl Emniyet Müdürlüğü’nün ardından 54. Mekanize Piyade Komutanlığı’na gitti. 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ile bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dağlıca’da kurulan hain pusuda hayatını kaybeden 16 asker ve bugüne kadar şehit düşen tüm askerler adına başsağlığı diledi.