Parti binasını taşlayan 6 kişiye gözaltı

Çorlu'da, terör saldırılarını protesto etmek için yürüyen gruptakiler HDP binasına saldırdı. Binaya Türk bayrağı asan grup, camları da taş atarak kırdı. Polis ekiplerinin 'TOMA ve biber gazlı m?

GÜNDEM 9.09.2015 16:02:00 0
Parti binasını taşlayan 6 kişiye gözaltı

Atatürk Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, bölücü terör örgütü pkk'nın saldırılarını protesto etti. HDP'nin Çorlu'da bulunan İl Başkanlığı binasının önünden geçen kalabalıktan bazılarının içeri girme girişimleri, polis tarafından engellendi. Parti binası önüne barikat kuran polis ekipleri daha önceki protestoda tabelası indirilen HDP İl Başkanlığı'na girilmesine izin vermedi. Barikatı aşamayan grup uzun süre caddeyi trafiğe kapatarak, "Çorlu'da HDP istemiyoruz" sloganı attı. Grup içerisinden bir kişi, yan binanın çatısından partinin olduğu binaya geçerek HDP parti bayrağını söküp yerine Türk bayrağı astı. Polisin uyarılarına rağmen gruptan bazıları parti binasına taşla saldırdı.
KALABALIĞA POLİS MÜDEHALESİ

Polis, parti binasının önünde toplananlara 'Dağılın' anonsları yaptı. Yapılan anonslarda, "Demokratik hakkınızı kullandınız. Bu saate kadar yapmak istediklerinizin birçoğunu yaptığınız. Bu saatten sonra yapacağınız her şey kamu düzenini bozacak ve bizleri karşı karşıya getirecektir. Aranızdaki provokatörlere kanmayın. Size dağılmanız için birkaç dakika müsaade ediyoruz. Dağılmadığınız takdirde zor kullanmak suretiyle dağıtacağız sizleri. Hepinize teşekkür ediyoruz evlerinize giderek şehitlerimize dua ediniz" dedi.
6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Grubun dağılmaması üzerine Çevik Kuvvet ekipleri bekleyen gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale etti. Gazdan etkilenen 5 kişi çağrılan ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi edildi. Saat 03.00'e kadar süren olaylarda 6 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.