Yel ve Doğan'dan ÇTSO'ya ziyaret

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, beraberlerindeki partilerle birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. AK Partili vekilleri Çerkezköy TSO Başkan Vekili İsmail Akın,

GÜNDEM 10.08.2015 20:16:00 0
Yel ve Doğan

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Çerkezköy TSO Başkan Vekili İsmail Akın, “Başkanımız Süleyman Kozuva, geçirdiği ameliyat nedeniyle bugün burada değil. Kendisi iki ay kadar dinlendikten sonra aramızda olacak” dedi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını sivil toplum örgütleri aracılığıyla öğrenmek için Tekirdağ ve ilçelerini kapsayan bir dizi ziyaret programı hazırladık. Bu vesile ile Çerkezköy’deki ilk ziyaretimizi de Çerkezköy ÇTSO’ya yapmaya karar verdik” dedi.

 

GÖRÜŞLERİNİZ, ÇALIŞMALARIMIZA IŞIK TUTACAK

 

Ticaret ve Sanayi Odalarının saygın kuruluşlar olduğuna vurgu yapan AK Partili Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Ticaret ve Sanayi Odaları, ekonomik münasebetlerin en yoğun yaşandığı kuruluşlardır. Bu nedenle, sizlerin Türkiye gündemine dair fikirlerinin, bizlerin Tekirdağ ve ülke adına yapacağımız çalışmalara ışık tutacağına inanıyorum” dedi. Yel, “Çerkezköy sanayisi ve istihdamıyla bizim için gurur kaynağı bir şehrimizdir. Aynı zamanda Kapaklı ve Çerkezköy’ün partimize olan teveccühü de Türkiye ortalaması seviyesinde olduğu için bununla da ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

 

12 YILLIK AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE 2 BİN 500 DERSLİK YAPILDI

 

Çerkezköy’de başta eğitim olmak üzere birçok genel yatırımın hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Mustafa Yel, “Çünkü çok hızlı bir nüfus artışı var. 2005’te İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak göreve başladığımda derslik başına 76 öğrenci düşüyordu. Bugün bu rakam 36’ya düştü. Cumhuriyet tarihi boyunca toplam 2 bin 150 derslik yapılırken, 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ise 2 bin 500 derslik yapıldı. Biz bu tür yatırımların artarak devam etmesi için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

3’ÜNCÜ KEZ İHALE EDİLDİ

 

En büyük arzularından birinin de Çerkezköy’de Balkan Teknik Üniversitesi kurulması olduğunu söyleyen Yel, “Hükümetin şekillenmesinin ardından en fazla üzerinde duracağımız konulardan biri de bu olacak. Ayrıca yıllardır yapımı tamamlanamayan Kapaklı-Saray yolunun da takipçisi olacağız. İki kez ihalesi yapıldı fakat tamamlanamadı. 25 Temmuz’da 3’üncü kez ihale edildi. 15 gün içinde yer teslimi yapılacak. Yolun 2015 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor” dedi.

 

DAHA UCUZ VE DAHA GÜVENLİ ULAŞIM

 

Çerkezköy’ün büyük sıkıntılarından birinin de Demiryolları sorunu olduğunu söyleyen Mustafa Yel, “İlçe Kaymakamımızla birlikte bu konunun da takipçisiyiz. TCDD yetkilileri ile görüştük. Vatandaşlarımızın daha ucuz ve daha güvenli ulaşım hizmeti almalarını sağlayacak olan demir yolu seferlerinin bir an önce başlaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

TOPLAM DESTEK 75 LİRAYI BULACAK

 

2015 yılının çiftçi için oldukça verimli geçtiğine işaret eden Mustafa Yel, “Buğday’da taban fiyat 862 lira olarak açıklandı. Bu fiyat çiftçiyi oldukça memnun etti. Ayçiçekte dekar başına 15 liralık destek verildi. 2016 yılında çiftçimizi Ayçiçekte dekar başına alacağı toplam destek miktarı ise 75 lirayı bulacak. Ülkemiz yağlı tohumlar kapsamında yurt dışına 3,5 milyar dolar ödüyor. Amacımız yerel üretimi destekleyip, bu rakamı çok daha düşük seviyelere çekmektir” dedi.

 

BELİRSİZLİK ÜLKEDE HUZURSUZLUĞA NEDEN OLUYOR

 

7 Haziran seçimlerinden sonra hiçbir partinin tek başına iktidar olamadığına dikkat çeken Yel, “Fakat Ak Parti yine birinci parti oldu. Tarihe bakıldığında ülkemizde kalkınma, tek başına iktidarlar döneminde çok daha hızlı olmuştur. Son iki aydır, hükümetin kurulamaması nedeniyle bir belirsizlik var. Bu belirsizlik ülkede huzursuzluğa neden oluyor. Partimiz, belirsizliğin ortadan kalkması için üzerine düşeni yapmaktadır. Milletimiz de bunları görmektedir. Öyle ki seçim sonrası yapılan anketlerde AK Parti oylarının arttığı görülmektedir” dedi.

 

İNŞALLAH KOALİSYON KURULUR

 

Çerkezköy’den birini Ankara’ya vekil olarak göndermiş olmanın ilçe ve bölge için büyük bir kazanç olduğuna vurgu yapan Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker de, “Ayrıca Tekirdağ’ı karış karış bilen Mustafa Yel’in de milletvekili olması bölgemiz için büyük bir onur kaynağıdır” dedi. Temennisinin koalisyonun kurulması olduğunu söyleyen Ülker, “İnşallah koalisyon kurulur da insanlar da koalisyonun artı ve eksilerini görür. Zaten eksiler fazla olursa yine erken seçime gidilebilir” diye konuştu.

 

SİZ SİYASİ BELİRSİZLİKLERİ ORTADAN KALDIRIN Kİ BİZ DE İŞİMİZE BAKALIM

 

Bölgenin aktif iş adamları olarak öncelikli isteklerinin siyasi belirsizliğin bir an evvel giderilmesi olduğunun altını çizen Çerkezköy TSO Başkan Vekili İsmail Akın ise “Sizler zaten bu konuda elinizi taşın altına koydunuz. İnşallah çok kısa sürede güzel neticeler alırsınız” dedi. Demiryolları ve dere ıslah çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanmasını istediklerini söyleyen Akın, “Sizlerin bu konuların takipçisi olmanızı istiyoruz. Yapılan yatırımları kontrol etmenizi istiyoruz. Siz siyasi belirsizlikleri ortadan kaldırın ki biz dE işimize bakalım” dedi.

 

ÇERKEZKÖY TSO’DAN DA OKUL YAPTIRMASINI BEKLİYORUZ

 

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin şehir dışında olması nedeniyle ziyarete katılamadığını söyleyen AK Parti Çerkezköy Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Erdoğan ise “Siyasetçiler çoğu zaman insanlardan ‘Bizi sadece seçimden seçime ziyaret ediyorsunuz’ şeklinde sitem duyarlar. Fakat biz bu tabuyu yıktık. Seçimden sonra da halka iniyoruz. İlçemizin en büyük sorunlarından biri de derslik sorunudur. Okullarımızın neredeyse tamamında ikili eğitim öğretim veriliyor. Bu anlamda Çerkezköy TSO’dan da okul yaptırmasını bekliyoruz” dedi.

 

DOYDUKLARI YERE DEĞİL, DOĞDUKLARI YERE YATIRIM YAPIYORLAR

 

Eğitim kampusu projesi hakkında konuşan Mustafa Yel, “Yaptığım araştırmaya göre hayırseverler tarafından yaptırılan okul sayısı en düşük şehirlerden birisi de Tekirdağ’dır. Şehrimizde çok önemli sanayi kuruluşları var. Fakat bu sanayi kuruluşlarının sahipleri kendi memleketlerine okullar yaptırıyorlar. Yani doydukları yere değil, doğdukları yere yatırım yapıyorlar. Çok önemli bir sanayi kuruluşunun sahibi kendi memleketine 70 milyon liralık üniversite yaptırmış fakat bölgeye 70 bin liralık bir bağışı olmamış. Bunun için hayırseverlerimizin sadece doğdukları yere değil, doydukları yere de yatırım yapmalarını sağlamalıyız” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ