Köprülü, Tekirdağ'daki kredi kart sayısını sordu

Kredi kartı borçlarının ekonomik bir sorun olmaktan çıktığını belirten Köprülü, borçların sosyal ve toplumsal bir problem haline ulaştığını belirterek, Tekirdağ'daki kredi kartı bor?

GÜNDEM 5.08.2015 18:01:00 0
Köprülü, Tekirdağ

CHP’li Köprülü, yanıtlaması istemiyle Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a, “Tekirdağ ilinde bulunan özel, kamu ve katılım bankasına ait kullanımda olan kredi kartı sayısını ve bunların borçlarının ne kadar olduğunu sordu.

Soru önergesinde, kredi kartının amaç itibariyle, zamanı geldiğinde borcu ödenmesi gereken nakit kullanım aracı olduğunu, ancak ekonomik nedenlerden dolayı, kredi kartının “borcu borçla ödeme” aracı haline geldiğini ifade eden Köprülü, “13 yıldır uygulanan yanlış ekonomi politikaları nedeniyle, hemen hemen kredi kartı borcu olmayan vatandaş kalmadı. Aileler borç nedeniyle parçalanma tehlikesiyle karşı karşıyadır” dedi.

Kredi kartı faizlerinin yüksekliğinden dolayı, kart kullanıcı borçlarının çığ gibi katlanarak büyüdüğünü belirten Köprülü, “Parti olarak kredi kartı borçlarının faizlerinin en az yüzde 80’inin silinmesini önerdik. Faizlerin silinmemesi halinde çok daha büyük toplumsal felaketler yaşayabiliriz” dedi.

Köprülü, önergesinde şu sorulara yer verdi:

Tekirdağ ilimizde bulunan özel, kamu ve katılım bankasına ait kullanımda olan kredi kartı sayısı nedir? Bu kredi kartı sahiplerinden kaçı için, 28 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla, kendisine dönem sonu borcunun ödenmesi için ihtar çekilmiştir? Yine 28 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla bu kartlardan kaçı, asgari ödeme tutarının son ödeme tarihini takip eden üç ay içinde ödenmemiş ve yasal takip sürecine girmiştir?

Marmara Haber