Nafis Ünal: Yağmura ihtiyacımız var

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal Ayçiçek üreticilerinin yağmur beklediklerini ve 10 gün içinde bölgeye yağmur yağmazsa beklenen rekolteyi yakalamanın zor oldu?

GÜNDEM 5.08.2015 17:51:00 0
Nafis Ünal: Yağmura ihtiyacımız var

Şu anda ayçiçeklerin beklenen düzeye geldiğini ancak yağmura ihtiyaç duyulduğunu belirten Ünal, “Bölgemizde ayçiçeği üretiminde bu yıl rekor bir verim elde edilmesini bekliyoruz. Ancak bu sıralar yağmura çok ihtiyaç var. Eğer yağmur yağmaz ise ayçiçeği kafalarında oluşan taneler sıcaktan büzüşme yapacak ve verimde düşecek. Şuanda tüm ayçiçeği tarlaları çok iyi bir durumda ancak yağmura ihtiyaç duyuluyor. Yağmaz ise beklediğimiz rekolteyi yakalamamız zor olacak.Aynı zamanda kalite de düşecek. Geceleri havanın serin olması ve arada da çiğ düşmesi ile ayçiçeği kendini az da olsa besleyebiliyor. Eğer bir lodos çıkar ise işte o zaman beklentilerimiz alt üst olur. Bu nedenle bu günlerde ayçiçeğine az da olsa yetecek kadar yağış düşerse çok çok iyi olacak.”dedi.

DUA EDİYORUZ

Başkan Nafis Ünal, bölgedeki tüm ayçiçeği üreticisinin yağmur beklediğini de belirterek, “Yağmur ayçiçeği üreticisinin kurtarıcısı olacak. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerindeki tüm ayçiçeği üreticileri yağmur beklentisi içerisinde. Eğer yağmur yağmazsa verim düşük olacağından ortaklarımız borçlarını dahi ödeyemez duruma düşecek. Bu günlerde biraz yağmur yağması için dua ediyoruz. Gerçekten azda olsa bölgemize düşecek yağışlar çiftçimizin yüzünü güldüreceği gibi beklenen rekoltenin üzerinde bir verim elde edeceğiz.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN