Sıra sizde 'Hanımlar Beyler'

Marmara Haber Gazetesi, 28 Temmuz tarihli sayısında 'Saray Yolu Çile Dolu' manşeti ile okuyucularına olan sorumluluğu kapsamında 57 milyon lira harcanarak 6 yıldır tamamlanamayan Kapaklı-Saray yolunu gündeme

GÜNDEM 2.08.2015 18:01:00 0
Sıra sizde

Bu haber, iki ilçe ile Çerkezköy’deki yerel siyasetçiler ve yöneticilerin de dikkatini çekti ve açıklamalar arka arkaya geldi. Ancak yerel yöneticilerin yapabilecekleri de bir yere kadar.

Şimdi sıra bu yolun yapılması için Tekirdağ’ı parlamentoda temsil eden Tekirdağ Milletvekilleri AK Partili Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, CHP’li Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü ile MHP’li Bülent Belen’de. 6 milletvekilinin birlikte elini taşın altına koyarak bu yolun yapılmasını bekliyoruz.

2009 YILIDA İLK İHALESİ YAPILDI

2009 yılında ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ihalesi fesih olan Kapaklı-Saray yolu için 16 Mart 2012 tarihinde yeniden ihale yapıldı. İkinci kez yapımına başlanan yolda altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde karayolları ekipleri tarafından asfaltlama çalışması başlatıldı, ancak çalışmalar bitirilemedi. Geçtiğimiz Nisan ayında karayolları yetkilileri, bu yolun 2015 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Ancak yılsonuna 4 ay kalmasına rağmen bir çalışma görülmedi ve yılsonunu da hayal olduğu tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ’E GİDEN YOL

Bu yolu her gün yaklaşık 100 bin kişi kullanıyor. Özellik hafta sonları Batı Karadeniz’e kıyısı olan İğneaeda ve Kıyıköy’e giderlerin yoğun olarak kullandığı bu güzergahta bu güne kadar çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazası yaşandı. Yaklaşık 20 dakika sürecek olan 14 kilometrelik Kapaklı-Saray yolu, yolun tamamlanamaması nedeniyle sürücüler için eziyete dönüşüyor. Bu güzergahı sürücüler yaklaşık 1 saatte tamamlayabiliyor.

MAKET POLİS ARACI

Patika yolu andıran bu yolun patates tarlası gibi zemini nedeniyle çok sayıda aracın da lastiği patladı ve rot balans ayarları bozuldu. Kazaların önüne geçmek için bu güzergahtaki yolu tamamlamak yerine Büyükyoncalı mevkiine tepe lambaları olan maket polis aracı kondu ve sürücülerin dikkati çekilmeye çalışıldı. Ancak bu da kazaların önüne geçemedi.

BELEN NE DEDİ?

Kapaklı-Saray yolu ile ilgili yaptığımız haber gündem oluşturunca MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’den açıklama geldi. Belen, Kapaklı-Saray yolu ile girişimlerinin olduğunu belirterek, Saray yolunun 23 Temmuz’da yeniden ihale edildiğini duyunca hak ediş raporunu bakanlıktan istedim. Ama bakanlık bana gönderdiği bilgi notunda 2012 yılında yapılan ihale kapsamında yolun yapım çalışmalarına devam edildiğini, 2015 yılı birim fiyatları ile yola 57 milyon 500 bin lira harcama yapıldığı, yolun inşaatında eksik kalan imalatların ikmaline yönelik yeni ihalenin ise 23 Temmuz tarihinde yapıldığı, ihale sürecinin devam ettiği ifade edilmiştir. Yani yolun bu zamana kadar mevcut haline 57 milyon para ödenmiştir. Kısacası bu yol yandaşları zengin etmek için yapılan bir çalışmadır” dedi.

ODA TEMSİLCİSİ DE TEPKİLİ

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, bin 500 kayıtlı üyeleriyle, üyelerin yaşadığı sorunlarla ilgili bir taslak hazırladıklarını ve en büyük sorun olarak bu yolun olduğu belirtti. Kentin 6 milletvekiline seslenen Kuş, “Her ne kadar ayrı ayrı siyasi partilerin milletvekilleri olmuş olsalar da TBMM’de ilimizi ve ilimiz insanlarını, yani bizleri temsil etmektedirler. 7 Haziran seçimleri öncesi seçim çalışmaları sırasında Kapaklı-Saray yolundan hiç mi geçmediler. Ben bir esnaf temsilcisi olarak bu yol ile ilgili tüm bölge milletvekillerimizi göreve davet ediyorum.”diye açıklama yaptı.

TAKİPÇİSİYİZ

Marmara Haber Gazetesi olarak, Kapaklı-Saray yoluyla ilgili gelişmelerin takipçisi olacağız ve gelişmeleri an be an okuyucularımıza duyurmaya devam edeceğiz. Soruyoruz; Tekirdağ’ın sayın milletvekilleri, bu yolun tamamlanması için daha kaç canın yanması gerekiyor?