Şaka sandı, gerçek çıktı

Kapaklı'nın Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden (TESKİ) gelen ve el yazısıyla 8 bin 127 lira 12 kuruş yazan su faturasÄ

GÜNDEM 28.07.2015 19:30:00 0
Şaka sandı, gerçek çıktı

 Yıllardır Kazım Karabekir Mahallesi Taş Sokak üzerindeki evinde yaşadığını belirten Çetin Özhan, “Son 8 yıldır aynı abonelik üzerinden suyumu kullanıyorum. Bu zamana kadar tek bir faturayı bile bırakın ödememeyi gününü dahi geçirdiğim olmadı. Fakat geçtiğimiz gün TESKİ tarafından evime bırakılan faturada su borcumun 8 bin 127 lira 12 kuruş olduğunu görünce şoke oldum.” dedi.

 

ELLE YAZILMIŞ

 

Kendisini şaşkına çeviren faturanın elle yazıldığını görünce bir yakını tarafından kendisine şaka yapıldığını düşündüğünü belirten Özhan, “Normal fatura 277 lira 26 kuruş gözüküyor ve eski borcum ise gözükmüyor. Faturanın alt kısmına ise elle 8 bin 127 lira 12 kuruş yazılmış. Şaka olduğunu düşündüm ancak yinede TESKİ Kapaklı Şubesi’ne gittim. Burada yetkililer, faturanın şaka olmadığını söylediler.”dedi.

 

BİN 500 TON SU

 

Görevlilere bütün faturalarını zamanında ödediğini ve makbuzlarının da elinde olduğunu belirten Özhan, kayıtlara bakılarak ödeme planını istediğini söyledi. Özhan, yaşananları şöyle anlattı: “Ödeme planını çıkaran yetkililer, ‘Faturalarınızı zamanında ödemişsiniz. Fakat bizim kayıtlarımızda sizden bin 500 ton su alacağımız görülüyor. 8 bin 127 lira 12 kuruş  borcunuzu 1 ay içinde öderseniz faiz uygulanmayacaktır. Ayrıca borcunuzu 6 taksit halinde de ödeyebilirsiniz’ dediler. Şaşkınlık içindeyim.”dedi.

 

 KABUL ETMİYORUM

 

Kesinlikle böyle bir durumu kabul etmediğini belirten Özhan, “TESKİ Kapaklı’da hizmete geçeli bir seneden fazla oldu. Eğer bin 500 ton su borcum varsa, neden şimdiye kadar bu borç bana tebliğ edilmedi ya da faturalarıma yansımadı. Kesinlikle bu borcu kabul etmiyorum.” dedi.

Özhan, TESKİ hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ