Saray yolu çile dolu

Yapımına 6 yıl önce başlanan Kapaklı-Saray duble yolu, deyim yerindeyse tam anlamıyla arap saçına döndü. Yolun tamamlanamaması,bu güzergahı kullanan sürücüleri ve vatandaşları çileden çıkar

GÜNDEM 27.07.2015 17:44:00 0
Saray yolu çile dolu

2009 yılında ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ihalesi fesih olan Kapaklı-Saray yolu 16 Mart 2012 tarihinde yeniden ihaleye çıkarıldı. İkinci kez yapımına başlanan yolda altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde karayolları ekipleri tarafından asfaltlama çalışması başlatıldı, ancak çalışmalar bir türlü tamamlanamadı. Nisan 2015’te Kapaklı’ya gelerek İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret eden Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çalışmaların yeniden başladığı yolun 2015 sonuna kadar tamamlanarak trafiğe açılacağını söylemişti. Kış aylarında yol çalışması yapılamayacağı göz önüne alındığında duble yolun 2015 sonuna kadar tamamlanması da pek mümkün görünmüyor.

NE BEKLENİYOR?

Başta Kapaklı ve Saray halkı olmak üzere Karadeniz’e kıyısı olan İğneada ve Kıyıköy’e gidiş için de tatilcilerin yoğun olarak kullandığı bu yolun ne zaman trafiğe açılacağı merak ise konusu oldu. Adeta şehir efsanesine dönen Kapaklı-Saray yolunda, meydana gelen kazalarda çok sayıda kişi yaralandı ve hayatını kaybetti. Vatandaşlar, özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra yol ile kimsenin ilgilenmediğini belirterek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’e seslendi ve bu yolun biran önce bitirilmesini istedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ