Toplantı ertelendi

Pazarlı Köyü Yanıklı Mevkii'nde açılması planlanan kil ocağıyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından köy kahvesinde toplantı düzenlenmek istendi.

GÜNDEM 26.07.2015 15:54:00 0
Toplantı ertelendi

Kil ocağının yapılmasını istemeyen köylüler, sivil toplum örgütleri ve çevrecilerin de desteğiyle toplantının yapılacağı köy kahvesi önünde protesto düzenledi. Üzerinde, 'Kil ocağı istemiyoruz, Bu köy benim, ekmek veririz su veririz toprağımızı ormanımızı asla, Ciğerlerimiz baca değil' yazılı pankart ve dövizler açan eylemciler sloganlar atarak durumu protesto etti.

Köy halkından 67 yaşındaki Ayşe Tüfekçi de "Ormanlarımızı vermeyiz. Ben İstanbul'dan kaçtım buraya yaşamak için. Köyümüzü vermeyiz, toprağımızı vermeyiz, kilimizi de vermeyiz" diyerek tepkisini gösterdi.

 

TOPLANTI YAPILAMADI

 

Köye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, protesto üzerine toplantının yapılamadığı yönünde tutanak düzenleyerek, jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında köyden ayrıldı.

 

Köy Muhtarı Mustafa Özdil de yaptığı açıklamada, köylerinde kil ocağı açılmaması için mücadele edeceklerini dile getirerek, şunları söyledi: “İki ayrı ÇED toplantısında iki projeyi de inceledik. Her hangi bir ihtiyacımız yok. Kesin söylediğimiz şudur, ormanımızda kil ocağı açtırmak istemiyoruz. Kil her yerde var. Burası Trakya. Kıraç arazilerde, üzerinde yeşil olmayan yerlerde kil arasınlar. Burası yaşamın gereği olan, oksijeni sağlayan alanlardır. Kil ocağı açılmaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

 

Eyleme katılanlar, daha sonra olaysız dağıldı.

Marmara Haber