Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı açıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) katkılarıyla Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen 15'nci Edirne Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı açıldı. Fuarda bu yıl ç

GÜNDEM 23.07.2015 17:56:00 0
Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı açıldı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında 5 gün sürecek olan fuarın açılışına, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,  AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, CHP Edirne  Milletvekili Erdin Bircan,  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ile çok sayıda işadamı ve vatandaş katıldı.

 

Fuarın açılında konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, fuarların şehirler için önemli olduğunu söyledi. Edirne’nin sürekli gelişen bir il olduğunu ifade eden Şahin, “Fuar merkezlerinin açılması önemlidir. Bir ilin gelişmişliği orada açılan fuar merkezlerinin fazla olmasıyla olur. Biz her zaman dedik ki Edirne için 3 T tarım turizm ticaret. Edirne’de sanayi yok ama tarım ve turizm çok önde. Tabii ki ticarette bunu destekliyor. Tarımda pirinç, buğday ve ayçiçeği gibi çok önde olduğumuz ürünler var. Mesela, nüfusu 600 olan bir köyde 400 civarında traktör var. Edirneli teknolojiyi kullanıyor.  Traktör ve teçhizat sayısı teknolojinin kullanıldığını gösterir. Edirne böyle güzel bir il, teknolojinin çok iyi kullanıldığı bir il, tarımın çok iyi yapıldığı bir il” diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan ise 15’incisi düzenlenen fuarın Edirne için çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Katılımcılar daha sonra fuar alanındaki stantları gezdi. 

Marmara Haber