'Banker Bilo' gerçek oldu

İnsan kaçakçılarına Avrupa hayali için kişi başı 5 bin lira veren kaçaklar, kendilerine kılavuzluk yapan kaçakçıların oyununa geldi. Afganistan uyruklu 15 kaçak, Yunanistan diye Edirne'deki bir parka

GÜNDEM 14.07.2015 12:13:00 0

1980 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği Şener Şen ve İlyas Salman'ın oynadığı 'Banker Bilo' isimli film Edirne'de gerçek oldu. Büyük ilgi ile izlenen filmde, uyanık ve dolandırıcı karakteri canlandıran ve filmde Maho ismini taşıyan 'Şener Şen', köylüsü olan Bilo 'İlyas Salman' ve arkadaşlarını bir kamyon kasasında kaçak olarak Almanya'ya götürmek için para karşılığı anlaşmış ve yasa dışı yollarla Almanya'ya gitmek isteyenleri İstanbul'un bir semtine, 'İşte burası Münih' diyerek bırakmıştı. Aradan geçen 35 yılın ardından filmin bir benzeri Yunanistan sınırındaki Edirne'de gerçek oldu. 

 

Yasadışı yollarla Türkiye’ye giren ve yine aynı şekilde Avrupa’ya gitmek isteyen Afgan uyruklu 15 kaçak, kişi başı 5 bin dolar verdikleri insan kaçakçıları ile Yunanistan’a kendilerini götürmeleri konusunda anlaştı. İddiaya göre insan kaçakçıları, kaçaklara ‘Burası Yunanistan’ diye Edirne’deki 1. Murat Mahallesi’nde bıraktılar ve ardından kaçtılar.

 

POLİS YAKALADI

 

Çevredekiler ise mahalledeki parkta kaçakları görünce hemen polisi aradı. Gelen polis ekipleri kaçakları yakaladı ve sınır dışı edilmek üzerine polis merkezine götürüldü. Kaçaklar verdikleri ifadelerinde,daha iyi yaşam şartı için Avrupa’ya gitmek için İstanbul’dan anlaştıkları kişilere sınırı geçirmeleri için 5 bin lira para verdiklerini, onların kendilerini buraya bıraktıklarını söylediler.

Polisin olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Marmara Haber