Spor Akademisi için destek istediler

Tekirdağ 2. Amatör Lig ekiplerinden Karaağaç Gençlikspor Kulübü Başkanı Cihangir Yıldız, kulübe forma sponsoru olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva'ya teşekür zi

GÜNDEM 12.07.2015 15:10:00 0
Spor Akademisi için destek istediler

Karaağaç Gençlikspor yönetimi, çocukların ve bölge halkının huzuru için Spor Akademisi projesine tüm halkın sahip çıkması gerektiğine işaret etti.

 

BAŞKAN VE YÖNETİMİNE ÖZEL FORMALAR

 

Ziyarette spora olan katkılarıyla tanınan SMMM Nurten Pandir, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin ve Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Abdulbaki Aladağ ile minik futbolcular da yer aldı. Karaağaç Gençlikspor heyeti ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Seçkin, İsmail Akın, Metin Taşdelen, Sinan Sifil ve Mesut Görgün tarafından karşılandı. Ziyarete Süleyman Kozuva ve yönetimine, kendileri için özel hazırlatılan Karaağaç Gençlikspor formaları takdim edidi.  

 

GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Amaçlarının gençlere yönelik güzel çalışmalar yapmak olduğunu ifade eden Karaağaç Gençlikspor Kulübü Başkanı Cihangir Yıldız da “Bölgemizde, özellikle de Karaağaç’ta yeterli sosyal alan yok. Biz, 2008 yılından beri gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, onları sportif faaliyetlere yönlendirmek için çaba harcıyoruz. Tabi bu süreçte maddi sıkıntılar da çekiyoruz. Sizin gibi değerli abilerimiz sayesinde bugüne kadar elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da gerek siz, gerekse Nurten Pandir gibi spora ve gençlere önem veren insanlar sayesinde bu yolda çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

REKTÖR YER TAHSİSİNİ BEKLİYOR

 

Karaağaç Gençlikspor Kulübü olarak bölgede bir Spor Akademisi yapılması için yoğun bir çalışma içine girdiklerini ifade eden Cihangir Yıldız, “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Mustafa Çetin ve Nurten Pandir ile birlikte Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i ziyaret ettik ve bölgemize spor akademisi yapılması için kendisinden destek istedik. Rektörümüz, Kapaklı ya da Çerkezköy’de 110 dönümlük bir alan tahsis edilmesi halinde bölgeye çok kapsamlı bir Spor Akademisi Fakültesi yapılabileceğini söyledi” açıklamalarında bulundu.

 

SADECE REKTÖRLÜKLE OLMAZ

 

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’ten yeni ilçe olan Kapkalı için pozitif ayrımcılık talep ettiklerini söyleyen Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin, “Gelecekte bölgemizde sosyal sorunlar yaşanmaması için büyük resme bakmalıyız. Biz bunun için Rektörümüzü ziyaret ettik. Kendisine Spor Akademisi talebimizi ilettik. Belediyemiz üniversitemize bir fakülte için 30 dönümlük alan tahsis etmişti. Rektörümüz ise Spor Akademisi için bu yerin yeterli olmadığını en az 110 dönümlük bir alana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Osman Şimşek ayrıca bu işin yalnızca Rektörlük bazında yapılabilecek bir iş olmadığına vurgu yapıp, milletvekilleri, yerel yönetimler, mülki amirler, STK’lar ve tüm bölge halkının da bu projeye destek vermesi gerektiğine işaret etti.

 

HAZİNEYE AİT ÇOK DAHA GENİŞ ARAZİLER VAR

 

Kapaklı Belediyesi’nin üniversiteye tahsis ettiği 30 dönümlük alanın başka amaçlar için de kullanılabileceğini söyleyen Mustafa Çetin, “İlçemizde hazineye ait çok daha geniş araziler var. Spor Akademisi için bu alanlar kullanılabilir. Yeter ki isteyelim. Yeter ki gerekli kamuoyunhu oluşturalım. Yeter ki herkes bu projeye sahip çıksın” ifadelerini kullandı.

 

HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ

 

Çok hızlı göç alan ve nüfusu hızla artan bir coğrafyada yaşadıklarını belirten SMMM Nurten Pandir ise “Farklı kültürlerden insanlar bu bölgede bir araya geliyor. Bu insanların bir arada uyum içinde yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli çalışmalar bir an evvel yapılmalıdır. Spor Akademisi projesi de bu amaçla ortaya çıkan bir projedir. Evlatlarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması, ev önlerinde, araçlar arkasında risk altında oyun oynamaması, art niyetli insanlarla karşılaşmamaları için spora yönlendirilmeleri gerekiyor. Spor Akademisi de bu amaca hizmet edecektir. Bunun için herkesten detek bekliyoruz. Tüm bölge halkının bu projeyi sahiplenmesi gerekiyor” açıklamalarında bulundu. 

 

ODA OLARAK YARDIM EDEMİYORUZ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, “Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum ki bizim Oda olarak herhangi bir spor kulübüne maddi destekte bulunmamız söz konusu değil. Bütçemizde böyle bir pay ayrılmadı. Biz, yalnız Karaağaç Gençlikspor değil, diğer spor kulüplerimize de şahsımız adına yardım etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

 

Kozuva, “Eğitim olmadan hiçbir şeyin olamayacağının bilincindeyiz. Bu nedenledir ki göreve geldiğimizden beri en çok üstünde durduğumuz konu her zaman eğitim oldu. Bu nedenle bölgemize çok kapsamlı bir Spor Akademisi Fakültesi yapılması için biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.   

 

Haber / Ahmet KARDEŞ