O hastane TBMM gündeminde

Madde bağımlıların uğrak yeri olan ve son günlerde içinde fuhuş yapıldığı yönünde de iddiaların bulunduğu kullanılmayan ve 8 ay önce yıkım kararı alınan eski Çorlu Devlet Hastanesi bina

GÜNDEM 8.07.2015 17:27:00 0
O hastane TBMM gündeminde

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorluluları tedirgin eden metruk Çorlu Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, terk edilmiş metruk binanın tehlike yarattığına, suç işlemek isteyenlere yaşam alanları oluşturduğuna dikkat çekti.

 

MADDE BAĞIMLILARIN MEKANI HALİNE GELDİ

 

CHP’li Yüceer, Çorlu’nun en işlek yeri olan Omurtak Caddesi üzerinde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan eski Çorlu Devlet Hastanesi’nin madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini, vatandaşların can güvenliğini açıkça tehdit eden ve suça mekan hazırlayan metruk binanın şimdi de fuhuş yapanların uğrak yeri olduğunu kaydetti.

 

YIKIM KARARI 8 AY ÖNCE VERİLDİ

 

Hastanenin yıkılması ile ilgili 24’ncü dönemde de önerge verdiğini hatırlatan Yüceer, önergeye Bakan Müezzinoğlu’nun,  “Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü teknik elemanlarınca düzenlenen 11 Temmuz 2014 tarihli raporda, taşıyıcı sistemde yetersizlikler olduğu, deprem performansı analizleri sonucunda göçme öncesi durumda olduğu, binanın güçlendirilmesi gerektiği sonucuna ulaşıldığı, ayrıca 3,4,5 no’lu  parsellerin arsa sahiplerine bırakılması için söz konusu binaların yıkılması gerektiğine karar verilmiştir” cevabını verdiğini bildirdi. YIKIM KARARI NEDEN UYGULANMIYOR?

 

Komisyon tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde oy birliğiyle yıkıma karar verilmesine rağmen, yaklaşık 8 aydır herhangi bir yıkım faaliyetinin gerçekleştirilmediğini kaydeden Yüceer, metruk binanın çocuklar tarafından da oyun alanı olarak kullanıldığını söyledi.  Yüceer, “Bu durum bölgede yaşayan aileler ve özellikle çocuklar için tehlike arz etmektedir. Bina bu haliyle vatandaşları rahatsız etmekte, mahalle sakinlerinin bu yolda rahat yürüyememesine sebep olmaktadır. Binanın göçme öncesi durumda olduğuna dair rapor tutuldu. Yıkım kararı var, uygulama yok. Herhangi biz olumsuzluk yaşanmadan bir an önce yıkım kararı hayata geçirilmeli” dedi.

 

NE ZAMAN YIKILACAK

 

CHP’li Yüceer, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: Madde bağımlıların mekanı haline gelen metruk binanın yıkım işlemi ne zaman gerçekleştirilecektir? Vatandaşların can güvenliğini açıkça tehdit eden ve suça mekan hazırlayan binanın 8 ay önce yıkım kararı alınmasına rağmen, yıkılmama gerekçesi nedir? Yıkım kararının uygulanmasının sorumlusu ya da sorumluları kimlerdir? Bakanlığınıza metruk bina ile ilgili ulaşan herhangi bir şikayet bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise şimdiye kadar herhangi bir işlem neden yapılmamıştır? Bakanlık olarak tehlike saçan ve vatandaşları tedirgin eden bina için alacağınız önlemler nelerdir? Raporda göçme öncesi durumda olduğu belirtilen metruk bina nedeniyle yaşanacak bir olumsuzluğun sorumlusu kim olacaktır?

Marmara Haber