Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Yalı Restaurant'ta iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğinin ardından vergi rekortmenleri ödüllendirildi.

GÜNDEM 7.07.2015 18:03:00 0
Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Programa onur konuğu olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna’nın Trakya’daki oda borsaların başkanları ile meclis Başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ÇTSO üyeleri, eski ve yeni siyasi parti temsilcileri ile yaklaşık bin 500 davetli katıldı. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ise, başka bir programa davetli olduğu için iftar programının sonuna yetişebildi.

 

 “SEN-BEN YOK BİZ VARIZ”

 

İftar yemeğinin ardından Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, iftar duası okudu. Ardından konuşmalara geçildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine geldiklerinde ilkelerinin ‘Sen-Ben yok biz varız’ şeklinde olduğunu belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, “Çok şükür, yönetimdeki değerli arkadaşlarım ve oda çalışanlarımızla birlikte, katılımcı ve şeffaf yönetim tarzımızla, bütün üyelerimize iş dünyamızın kıymetli temsilcilerine, yasaların verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde yerinde ve zamanda, saygın ve kaliteli hizmet sunarak başarmanın huzur ve mutluluğu içersindeyiz.”dedi.

 

HÜKÜMET VURGUSU

 

Seçimler sonrasında iş dünyasının haklı bir beklentisi olduğunu belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, “Sayın Başkanımızın da vurguladığı gibi yeni bir hükümetin hızla kurulup, Türkiye'nin ekonomik meselelerine acilen bir tedbir alınması ortak arzu ve temennimizdir. Bölgemizde endişe veren sıcak gelişmeler göstermektedir ki, ülke insanı olarak birbirimizi daha bir kucaklamak, birbirimizin fikir ve düşüncelerine daha bir önem vermek durumundayız. Bu birlik ve beraberliği, karşılıklı güven ve İtimadı, güç birliği oluşturmayı başarabilirsek, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun kalmayacağına inancım tamdır” dedi. Kozuva, iftar programına katılan Hisarcıklıoğlu ve diğer davetlilere ise teşekkür etti.

 

SANAYİ KENTİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, Çerkezköy Tekirdağ’ın en önemli sanayi kentlerinden birisi olduğunu belirti. Akay, “Ticaret erbapları, sanayicisi, esnafı ile kol kola daha fazla Çerkezköy’e katkı sağlanmasını, bu güçlü birliktelik ve beraberliğin önümüzdeki yıllarda Çerkezköy’ü daha katkı sağlamasını bu güçlü birliktelik ve beraberliğin önümüzdeki yıllarda Çerkezköy’e katkı sağlamasını temenni ediyorum. Sanayicilerin ve ticaret erbaplarının bu konuda hassasiyetlerini artırmalarını, Türkiye ekonomisine katkısını bu kadar önemli bir kent olmasının geri dönüşümünün olmasını talep ediyorum” dedi.

 

STK’LARIN BAŞINDA GELMEKTEDİR

 

Düzenlenen organizasyon nedeniyle Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye’nin en önemli sanayi, üretim ve ihracat merkezlerinden birisi olan ilçemizde, başta eğitim alanında yaptığı katkılar olmak üzere, yine girişimciliğin desteklenmesi ve yürüttükleri birçok sosyal sorumluluk projesiyle ilçemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında gelmektedir.”dedi.

 

İFTİHAR EDİYORUM

 

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu çıktı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, burada Çerkezköy’deki vergi ve ihracatta rekortmenleri için ödül vereceklerine de değinen Hisarcıklıoğlu'ndan Çerkezköy TSO'ya övgüler. Hisarcıklıoğlu, “Vergi rekortmenleri ile gurur duyuyorum. Ülkemize iş ve aş getiriyorlar. Ülkemize vergi ve döviz geliri sağlayarak ülkemizin zenginleşmesine katkı sağlıyorlar. Her zaman ben onlarla iftihar ettim, iftihar etmeye de devam edeceğim. Allah hepsinden razı olsun. Burada oluşmuş güzel bir tablo var. Sayın vekiller, kaymakam, belediye başkanı bizle beraber. Tekirdağ ve Çerkezköy’ün mülki idare heyeti burada.Bu birlik ve beraberliği sağladıkları için bizim en önemli günümüzde bizlere katkı ve destek sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Birde onlara seslenmek istiyorum. FİFA tüm dünyada futbolun kurallarını değiştirerek yıldız oyunculara futbolu güzelleştirdiği için, futbol ekonomisini canlı tuttuğu için pozitif ayrımcılık istiyor. Bende buradan kamu idarecilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Ülkemizin zenginleşmesine katkı sağlayan bu kardeşlerimize hepimizin koruyup kollamamız lazım. Onlara pozitif ayrımcılık yapmanız lazım. Hem ödül alacakları, hem de ödül almaya aday tüm kardeşlerimi hepimizin koruyup kollaması lazım. Eğer onlar olmasa Türkiye’de bugün işsizliğin rakamları çok farklı olurdu” dedi.

 

KARDEŞİM DEDİ, TEBRİK ETTİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı kutlayan Hisarcıklıoğlu, “Süleyman kardeşimi tebrik ediyorum. Çerkezköy Türkiye için vazgeçilmez ilçelerinin başında geliyor. Çünkü Çerkezköy sanayi kentidir. Buna yakışır Ticaret ve Sanayi Odası olması lazım. İşte ÇTSO buna yakışır şekilde hareket etmektedir. Ne yapıyor derseniz. Bütün dünyada odalar arasında aynı otellerde olduğu gibi yıldızlama sistemi vardır ve bütün dünyada geçerlidir. Bugün Paris, Londra ve Berlin Ticaret ve Sanayi Odaları 5 yıldızlıdır. Yani üyelerine en iyi hizmet veren odalardır. Bunlardan bir tanesi de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamız. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamız da 5 yıldızlı. Yani bugün Paris, Londra ve Berlin Ticaret ve Sanayi Odaları hangi standartlarda üyelerine hizmet veriyorsa Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası da o kapsamda hizmet veriyor.”dedi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Süleyman Kozova ve üyeleri ile meclisi alkışlattı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Süleyman kardeşim hizmet binasını yenileyerek Odanın kalitesini ve hizmet kapasitesini artırmıştır. Aynı zamanda Oda üyelerinin daha uygun fiyattan elektrik tüketimini sağlamak için kaynak oluşturmaktadır. Üyelerin TSE belgelerini daha uygun şartlarda almasını sağlamıştır. Yine insanların hayırlısı insanlara hayırlı olandır anlayışı çerçevesinde bütün meslek üyelerine yönelik olarak eğitim vermektedir” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN YILDIZI

 

 Çerkezköy’ün ülkenin en önemli yerlerinin başında geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Kurumlar vergisinde son bir yılda Türkiye’deki artış yüzde 2 olurken, Tekirdağ’daki artış yüzde 5 olmuştur. Bir önceki yıla göre kurumlar vergisi ödeyen sayısındaki artış. Gelir vergisi mükellef sayısı tüm Türkiye’de yüzde 1 artarken Tekirdağ’ımızda yüzde 2 artmış. 2006’da Tekirdağ’ımızda sadece Türkiye’nin en büyük bin şirketi içinde 6 şirket varken bu sayı şu anda yüzde 100 artmış 12’ye gelmiş. Bunlar sadece merkezleri Tekirdağ olan şirketler için geçerli. Aynı zamanda Tekirdağ’da üretim yapan, Çerkezköy’de üretim yapan ancak merkezi İstanbul olan toplam ilk büyük bin firması arasında 34 şirketimiz var. En önemli noktalardan biri tanesi Türkiye’de sanayinin payı yüzde 28 iken Tekirdağ-Çerkezköy’ün payı yüzde 39’dur. Çerkezköy’ün üretimindeki verimliliği Türkiye’nin verimliliğinin yüzde 30 üzerindedir. Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılasını 800 milyar dolar diye düşünürsek eğer bütün Türkiye Çerkezköy gibi üretebilse Türkiye’nin zenginliği yüzde 30 daha artacaktır. Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası 1 milyar doları bulacak.Türkiye’deki işsizlik yüzde 10, ama  Çerkezköy’de işsizlik yüzde 7. Bunlar gösteriyor ki, Çerkezköy aslında Türkiye’nin yıldızlarından bir tanesidir ve Çerkezköy ihracat yapan bir şehrimiz.” açıklamasında bulundu.

 

YUNANİSTAN OLMADIYSAK OSB SAYESİNDE

 

Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürürdü: “Türkiye eğer bugün Yunanistan’ın durumuna düşmediyse Türkiye’de bulunan Organize Sanayi Bölgeler sayesindedir. Bugün Türkiye’deki iftihar ettiğimiz Organize Sanayi Bölgelerinden birisi de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’dir. Türkiye’nin en köklü sanayi bölgelerinden birisidir. Hem kara, hem hava, hem deniz yollarına ulaşımı mümkün. 300’e yakın firma 62 bin kişilik istihdam sağlamaktadır ki, Türkiye’nin gururu ve  göz bebeğidir. 63 milyar dolar da ihracat gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda Çerkezköy bizim hepimizin göz bebeğidir. Sıkıntılarımız var mı var. Tekirdağ bölgesi olarak bizzat 8 Nisan’da sayın Başbakanımız ile gerçekleştirdiğimiz Ticaret ve Sanayi şurasında Süleyman kardeşim bizzat sayın başbakanımıza sıkıntıları anlattı. Bunların başında muhakkak Çerkezköy’e hızlı trenin gelmelidir. Hızlı tren olmazsa olmazımızdır. Artık ulaşım bu işin püf noktalarından bir tanesidir. Yine sanayimiz için önemli sorunlarımızdan biri de enerjide yaşanan dalgalanma ve kesintilerdir. Bunları da bizzat Süleyman Kozava başbakanımıza birinci ağızdan iletti.

 

TOBB’UN ALTINA GETİRSİNLER

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın Eğitim Kampüsü konusuna destek istediğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Benden bir okul değil 2 okul size söz vereceğim. Benimde bir şartım var. Burada üç tane vekil var. İkisi Türkiye’nin en büyük partisinin vekili, ikincisi ise Türkiye’nin ikinci büyük partisini vekili. Onlardan bir ricamız var sizin adınıza. Ben diyorum ki, şu Merkez Bankası’nın banknot matbaasını TOBB altına getirsinler, benden de size söz 2 tane okul. Ticarette güzel bir söz var. ‘Bu iş para işidir’ diye. Merkez Bankası bana banknot matbaasını bana versin. Söz ben de size 2 olmadı 3 okul vereceğim. Başka da eksiğiniz varsa onu da yapacağım. TOBB Yönetim Kurulu olarak 81 ilde 81 okul dediklerini beliren Hisarcıklıoğlu, İnşallah bu yılın sonunda Tekirdağ başta olmak üzere inşallah bu okulların temellerini atacağız. 81 ilde 81 okulun temelini atarsak TOBB olarak bir başka sözümüz daha var. TOBB olarak 162 yerde Ticaret ve Sanayi Odalarımız ve Ticaret Borsalarımız var. Önümüzdeki sene Allah nasip ederse 162 yerde de bu eğitim tesislerinin yapımına devam edeceğiz. Bu kapsamda da Çerkezköy’de bu okulun veya bir başka okulun, ne talep edilirse bizden bunun da temelini atarız.” dedi

 

TEK İSTEĞİMİZ İSTİKRARIN OLMASI

 

Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim tek talebimiz var Türk özel sektörü olarak. Biz ülkemizi zenginleştirmek istiyoruz. Kişi başına düşen refah payını artırmak istiyoruz. Rakiplerimizi geçmek istiyoruz. Bunun için de tek isteğimiz ülkemizde huzur, güven ve istikrarın olması. Biran önce oluşabilmesi içinde 7 Haziran’da milletimiz kararını verdi. Millet, iradesini sandığa gösterdi. 4 siyasi partiyi meclise sokarak Türkiye’deki oy kullananların yüzde 96’sının temsilini sağladı. Bu kapsamdan bir icramız var. 78 milyon olarak 550 milletvekilimizden bir ricamız var. Biran önce Türkiye’nin acil çözülmesi gereken hem içeride hem dışarıda birçok meselemiz var. Bunlar için artık işi oyalamadan biran önce koalisyonu kurup, hükümeti kurup biran önce faaliyete geçmesi. Bakınız her bir gün Türkiye için kayıptır. Seçim derseniz biz seçimlerden yorulduk. 2010 yılından bu tarafa her sene seçim, her sene millet sandığa gidiyor ve yine rekor katılım sağlayarak sandığa gidip kendisine gösteriyor ve iradesini koyuyor. Burada da iradesini koydular. Biran önce dış politikada sıkıntıların aşılabilmesi, iç politikada kardeşlik hukukumuzun tekrar tesis edilebilmesi, ekonomide yapısal reformların biran önce ortaya gelebilmesi için hızla reformist bir hükümete ihtiyacımız var. 2015 ile birlikte 2016’yı da gerçekten kaybetmek istemiyoruz. 2013 yılında Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasıla’sı (GSMH) 820 milyar dolardı, 2014 yılı sonu itibariyle yaklaşık beklenen 780 milyar dolar. Yani millet olarak kaybımız 40 milyar dolardır. Bunun için artık millet olarak kaybetmek istemiyoruz. Bizler  koşmak istiyoruz. Çünkü ülkemizi dünyanın en büyük ilk on ekonomisi içersine sokmak istiyoruz. Kişi başına düşen zenginliğimizi 10 bin dolardan 25 bin dolar seviyesine yükseltmek istiyoruz. Bunu da yapacağız. Bunun için hızla reformları sağlayacak bir koalisyon hükümetinin kurulmasını bekliyoruz” dedi.

 

SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise, şunları söyledi: “İktidar partisi olarak sorumluluğun bilincinde olduğumuzu, hükümet olarak her zaman yanınızda olduğumuzu ifade edebiliriz. Başarılı günlere, ekonomik anlamda daha da katkı sağlayacağımız günlerde olacağımıza söz veriyorum”

 

YATIRIMCI HÜKÜMETİN KURULMASINI BEKLİYOR

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise seçimlere değindi. Öztrak, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte 2002 krizinin aşılmasında birlikte mücadele imkanı buldum. Dolayısıyla bu ülkenin krize girmesi halinde neler olabileceğini anlayan en iyi kişiler arasında olduğumuzu söyleyebilirim.Seçimlerin ardından bir ay geçti. Yerli ve yabancı yatırımcılar biran önce hükümetin kurulmasını bekliyorlar. Yatırım için istikrar şarttır.”dedi. Türkiye’nin 7 Haziran’da önemli bir sınav verdiğini belirten Öztrak, “ Türk milleti bu sınavdan başarıyla çıktı. Bu ülkede otoriterleşmeye doğru gidiş durdu. Bu çok önemli bir başarıdır. Ancak bu başarının taçlandırılması için Türkiye’nin bir koalisyon hükümeti kurabilecek olgunlukta olduğu göstermesi gerekir. Ülke olarak artık kaybedecek zamanımız yoktur”

 

VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜL

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Vergi rekortmenleri YKK Metal ve Plastik Ürünleri San. Tic. Aş, Trelleborg Çerkezköy Otomotiv San. Tic. Aş. Vira Ticaret ve Kimya San. Ltd. Şti, Atılım İnşaat Tekstil ve Ticaret Anonim Şirketi, Schoot Orim Cam. Tic. Aş’ye, Saray Vergi Rekortmenleri Kesimler Petrol Ürünleri Pazarlama Ticaret ve Limited Şirketine, Altınsaray Mobilya ve Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, MY Hazır Giyim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, Çetinler  Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine, Serinler Tarım Ürünleri Nakliye İnşaat Hayvancılık Limited Şirketine, kişi bazında vergi rekortmenleri Mustafa Toptal’a, Hakan Çakıroğlu’na, Yunus Hamarat’a, Gürkan Mansur İğdeli’ye Murat Bakıral’a, Saray’dan Salih Kökenli’ye, Ergün Varan’a, Hüseyin Avni Ersoy’a, Gamze Şerife Ahıs’a, Hüseyin Üstün’e, İhracatçı rekortmen firmalar BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Çerkezköy Şubesine, Polimer Kauçuk Sanayi ve Pazarlama Anonim Şirketine, Hema Exim Ticaret Anonim Şirketi yetkililerine protokol üyeleri tarafından başarı şilti verildi. Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva da, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na çeşmi bülbül ve plaket hediye etti. 

Haber / Ahmet KILVAUZ