Evlatlarım vatana kurban olsun

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, şehit aileleri ile gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. İftara gelen davetlileri Gürbüz ve eşi Esra Gürbüz yakından ilgilendi. Ataberk ve Göktürk isminde iki oğlu o

GÜNDEM 2.07.2015 18:30:00 0
Evlatlarım vatana kurban olsun

Kapaklı Lidya Wedding Garden’da düzenlenen iftar yemeğine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Müftüsü Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Salih  Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve dernek üyeleri,  muhtarlar, Kaymakamlık personeli ile şehit aileleri ve gazi yakınları katıldı. İftarın ardından İlçe Müftüsü İsa Aktaş nezdinde dua edildi.

KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

Her yıl Ramazan ayında şehit ailelerine ve gazi yakınlarına iftar vermeyi adet edindiğini belirten Gürbüz,  “Bir şehit kardeşimizi de toprağa defnettik. Hakkari’de kahramanlık örneği göstererek suda boğulmak üzere olan bir erimizi kurtarmak için şehit olan Zafer Çan’ı memleketi Sefaalan’da defnettik. Allah rahmet elesin. Kederli ailesine de baş sağlığı diliyorum” dedi.

Bir toprağın vatana dönüşmesi için şehitlerin kanının dökülmesi gerektiğini belirten Gürbüz, “Birilerinin de kurban olması gerekiyor. Onlar da şehitlerimizdir. Bizler ne kadar çok üzülsek de anne ve babalarının üzüntüsünü de anlamaya çalışmakla birlikte çok büyük bir hüzündür. Allah kimseye evlat acısı ile sınamasın. Gazilerimiz kahramanlıklarını her zaman ispat etmişlerdir. Vücutlarında ki yaralar onların en büyük nişanlarıdır. Bugün huzurla yaşamamızı sağlayan başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehit ve gazi olmuş bütün herkesi rahmet ve minnet ile anıyorum” dedi.

EVLATLARIM KURBAN OLSUN

Devletimiz ilelebet var olacağını belirten Gürbüz, “Bu cesareti ve özgüveni her zaman göstereceğiz. Kendi evlatlarım dahil bu vatana ve millete kurban olsunlar. Ülke olarak zor günler geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Birlik ve beraberliği Ramazan ayında asla unutmamak her zaman el üstünde tutmak gerekiyor. Bu bereketli ayın ülkemize birliğine ve beraberliğine vesile kılmasını diliyorum.”diye konuştu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ise desteklerinden dolayı Kaymakamı Gürbüz’e plaket verdi.