TESKİ'yi alarma geçiren manşet

Marmara Haber Gazetesi'nin 'Çamur Akıyor' manşetiyle okuyucularına duyurduğu Çerkezköy İstasyon Mahallesi'ndeki Muhdat Karabulut'un evinin çeşmesinden akan su TESKİ'yi alarma geÃ

GÜNDEM 2.07.2015 18:28:00 0
TESKİ

TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz ve ekibi Karabulut’un evindeki çeşmeden numuneler aldı. İçöz, kirli suyun, bölgedeki su borusunda yaşanan patlak sonrası verilen tazyikli sudan kaynaklandığını, şuan evde akan suyun normal aktığını ve sudan alınan numunede de su değerinin normal olduğunu söyledi.

SUDAN NUMUNE ALINDI

Çerkezköy’e bağlı İstasyon Mahallesi Yeşim Sokak’taki bir apartmanın 3’ncü katında oturan Muhdat Karabulut’un evinin musluğundan suyun çamur renginde akmasını fotoğraflarıyla birlikte geçtiğimiz 26 Haziran günü Marmara Haber Gazetesi yayınlayarak okuyucularına manşetten duyurdu.Bu haber Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) ekiplerini harekede geçirdi.

GENEL MÜDÜR YARDIMICISI BİZZAT GELDİ

TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz, İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Fatih Başaran ve beraberindeki TESKİ ekibi, Karabulut ailesini evine giderek çeşmeden akan suyu incelediler. Sudan alınan numunenin normal değerde olduğu belirtildi. Marmara Haber Gazetesi ziyaret eden İçöz, “Su ile ilgili gerekli incelemeleri yaptık. Alınan su numunelerinde herhangi bir sıkıntıya rastlanmadı. Numuneler detaylı incelenmek üzere TESKİ laboratuarına  gönderildi.Klor ölçümü de yapıldı ve standartlara uygun olduğu görüldü.”dedi. Suyun çamur renginden akmasının nedeni olarak ise bölgedeki su borusunda yaşanan patlak sonrası verilen tazyikli sudan kaynaklandığı öğrenildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ