Beyazay Derneği'nden örnek proje

Beyazay Derneği tarafından engelli ve engelsiz çocukların birlikte spor yapmalarını sağlamak ve onları sporla tanıştırmak amacıyla hazırlanan "Birlikte daha aktif engelsiz yarınlara" projesi düzenle

GÜNDEM 30.06.2015 17:25:00 0
Beyazay Derneği

Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Gençlik ve Spor Mürürü Metin Aysal, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin ve dernek yönetimi ile porjenin sporsoru olan Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Metin Kubilay, projenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 

48 ÖĞRENCİ KATILACAK

 

Beyazay Derneği’nin “Birlikte daha aktif engelsiz yarınlara” projesi kapsamında 4 branşta verilecek olan spor kurslarına toplam 48 öğrenci katılacak. Amaçlarının engelli engelsiz çoçukların bir arada spor yapmalarını sağlamak olduğunu belirten Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, “Bu projeyi Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızı yarınlara hazırlamak için bu yola çıktık. Projemize katkı veren başta Kaymakamımız Metin Kubilay olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

EĞİTİMLER 3 AY SÜRECEK

 

Proje kapsamında 4 branşta 3 ay boyunca eğitim verileceğine dikkat çeken Adnan Şahin, “Proje kapsamında çocuklarımıza resim, masa tenisi, basketbol ve futbol branşlarında eğitim verilecek. Projemize toplam 48 öğrenci başvuruda bulundu. Her bir branşta 12 öğrencimiz kurs görecek” ifadelerini kullandı.

 

ÖRNEK BİR PROJE

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da porjenin oldukça güzel hazırlandığını belirterek, “Öncelikle bu projenin mimarı olan Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin’i tebrik ediyorum. Demek ki istenince böyle güzel projeler hayata geçirilebiliyormuş. Bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel projelerin her zaman destekçisi olacağız. Bu projenin örnek teşkil edeceğine inanıyor, eğitim alacak çoçuklarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

 

KURSLAR NERELERDE VERİLECEK?

 

Beyazay Derneği’nin  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile hayata geçirdiği “Birlikte daha aktif engelsiz yarınlara” projesi kapsamında ‘resim’ kursununun öğretmeni Burcu Yazıcıoğlu, masa tenisi kursunun öğretmeni Emrah Baran, futbol kursunun öğretmeni Ergun Uncuoğullarından, basketbol kursunun öğretmeni ise Hakan Çiftçi olacak. Resim kursu Çerkezköy Atatürk İlkokulu’nda verilecek. Basketbol ve masa tenisi kursu Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda, futbol kursu ise Çerkezköy Şehir Stadı’nda verilecek.

 

Haber/Seyit SÜREN