Vahşet'in cezası belli oldu!

Edirne'deki bir inşaat şantiyesindeki bekçi köpeğini pompalı tüfek ile 5 el ateş ederek acımasızca öldüren Y.K.'ya verilen ceza belli odu. Orman ve Su İşleri Edirne İl Müdürlüğü tar

GÜNDEM 30.06.2015 17:22:00 0
Vahşet

Edirne’deki bir şantiyedeki bekçi köpeğini pompalı tüfekle öldüren Y.K.’nın serbest kalmasına hayvanseverler tepki gösterdi.  

Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan Kalender Y.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, çok sayıda hayvansever Saraçlar Caddesinde toplanarak olaya tepkilerini gösterdiler.

 

Geçtiğimiz Perşembe günü motosikletle Kıyık Caddesi çıkışındaki bir inşaat şantiyesinin önüne gelen Y.K. poşetten çıkarttığı pompalı tüfekle şantiyenin bekçi köpeğini 5 el ateş ederek öldürmüş, ardından da geldiği motosikletle uzaklaşmıştı. Olayı sorgulayan polis tarafından gözaltına alınan Y.K., köpeğin daha önce kendisini ısırdığını ve oğluna saldırdığını belirterek bu nedenle vurduğunu söylemiş ve serbest kalmıştı.

 

SUÇ DUYURUSU

 

Yaşanan bu olay sonrası Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Nurhan Kalender, Edirne Adliyesi’ne giderek Y.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Kalender, bu olayın peşini bırakmayacaklarını ve takipçisi olacaklarını söyledi.

 

EYLEM YAPTILAR

 

Edirne Hayvanları Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneği  (EDHAYKO) ise ‘Hayvanlara karşı işlenen suçlar cezasız kalmasın’ diye ‘Sessiz canlar’ eylemi gerçekleştirdi. Eyleme CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da destek verdi. Burada hayvanseverler çeşitli dövizler açarken, grup adına basın açıklamasını EDHAYKO Üyesi Gülçiçek Korkut Akçay yaptı. Korkut Akçay,  “Bunu yaparken yalnız değildi. Doyurmak, beslemek ve barındırmakla olduğu kadar eğitmekle de sorumlu olduğu 10 yaşındaki evladı vardı yanında bu olaylar cereyan ederken. Bu akli, ruhi, vicdani ve bedensel donanımı henüz tam olarak gelişmemiş çocuk neler gördü ve neler öğrendi. Şu an aramızda dolaşan Y. K. böyle bir suçludur. Evlatlarınızı bu şahsın bulunduğu bir parkta oynatır mısınız? Oğlunun oğlunuzla güreşmesine, futbol oynamasına izin verir misiniz? Hurdacı olduğunu söyleyen bu şahsı eskilerinizi alıp götürsün diye 5 dakikalığına da olsa evinize sokar mısınız? Ona bir şey anlatma, onu ikna etmek bir mesele hakkında tartışma cesareti gösterebilir misiniz? Bu adamı aranıza alabilir misiniz? Bu adamın yeri sizin yanınız mı, yoksa hapishane mi sizce? O hapisteyken hepimiz,  hatta kendi ailesi bile daha güvende olacağından eminiz. Bu olay sosyal medyada yayıldığında Türkiye’nin her yerindeki barolar derneğimize bu konuda destek vereceklerini, davamıza müdahil olacaklarını beyan ettiler. Hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz. Fakat ne yazık ki Edirne Barosu’ndan hiçbir ses gelmedi. Onların da bu konuda bizden desteklerini esirgemeyeceklerini umuyor ve bekliyoruz.”dedi.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Marmara Haber