Her gün 50 kişi İstanbul'a götürülecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın geçen yıl Ramazan Ayı'nda başlattığı Edirne'den İstanbul'a kültür gezileri bu yılda devam ediyor.

GÜNDEM 23.06.2015 17:24:00 0
Her gün 50 kişi İstanbul

Ramazan ilk gününden bu yana her mahalleden her gün 50 kişi kültür gezisine katılıyor. Geziye katılanlar ise belediyenin davetlisi olarak Edirne’de iftara katıldı.

 

İstanbul’a gerçekleştirilen kültür gezileri kapsamsında geziye katılanlar 1453 Panorama, Eyüp Sultan Camii, Piyer Loti, Sultanahmet Camii, Hipodrom (Sultanahmet Meydanı), Mısır Çarşısı’nı gezdiler. Daha sonra Edirne dönüşünde iftarlarını Edirne Belediyesi’nin kendileri için hazırladığı iftar sofrasında oruçlarını açtılar.

 

BAŞKAN ZİYARET ETTİ

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geziden dönen vatandaşları iftar sırasında ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile sohbet eden geziye katılan vatandaşlar, “Başkanımıza bize sunduğu bu imkanlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok eğlendik, daha önce gitmediğimiz yerlere gittik. Eyüp Sultan Camiinde ibadet ettik. Çok mutluyuz” diye konuştular. 

 

Edirne’den İstanbul’a Kültür Gezilerini geçen yıl düzenlediklerini ifade eden Gürkan, “Şehrimize her yıl, farklı il ve ilçelerden her gün tur otobüsleri geliyor. ‘Neden Edirne’den İstanbul’a biz halkımızı götürmeyelim’ dedik. Geçen yıl böyle bir organizasyona imza attık. Halkımız büyük talep gösterdi. Bu gezileri bu yılda devam ettirmeye karar verdik. Ramazan ayı boyunca, her gün bir mahalleden 50 vatandaşımız, bu organizasyonumuzdan yararlanabilecek” dedi.   

 

Marmara Haber