Karacakılavuz'a ziyaret

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve eşi Sabiha Salihoğlu, Karacakılavuz Mahallesinde bulunan Karacakılavuz el dokumalarını yaşatmak ve tanıtmak amacıyla kurulan Küçük El Sanatları Kooperatifini ziyaret etti.

GÜNDEM 23.06.2015 15:53:00 0
Karacakılavuz

2006 yılında kurulan kooperatif, ürettikleri el dokumaları ile Karacakılavuz el dokumalarının yaşamasını ve tanıtılmasını sağlarken bir yandan sattıkları el dokumalarıyla da üyelerinin ev ekonomilerine katkılarını sağlıyor.

 

Vali Enver Salihoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren S.S Karacakılavuz Küçük El Sanatları Kooperatif Başkanı Fatma Çaylalı; “Biz, 1885 yılında Bulgaristan’dan Karacakılavuz’a göçen ninelerimizin beraberinde getirdikleri dokuma tezgahlarının birebir aynısında yine ninelerimizin getirdiği kültürü, motifleri işliyoruz. Kültürümüzü yaşatmaya ve tanıtmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda üyelerimiz burada ev ekonomilerine de katkı sağlıyor.” dedi.

 

Daha sonra Vali Enver Salihoğlu ve Sabiha Salihoğlu dokuma tezgahlarını gezdi. Ürünleri çok beğendiğini belirten Vali Enver Salihoğlu, Kooperatif üyelerine ve Kooperatif Başkanı Fatma Çaylalı’ya çalışmalarında başarılar diledi.

Marmara Haber