Polisten Ramazan uyarısı

Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü, Ramazan ayının başlaması nedeniyle vatandaşları, özellikle hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve ş?

GÜNDEM 17.06.2015 17:39:00 0
Polisten Ramazan uyarısı

Polis, 9 konuya dikkat çekti ve şu bilgilendirmeyi yaptı:

1-Çeşitli kurum ya da kuruluşlardan geldiklerini söyleyerek sadaka ve fitre verme ya da hayır işlemek vaadiyle evlerinize gelen şahıslara karşı itibar etmeyiniz, bu şahısları kesinlikle evlerinize almayınız.

2-Cep telefonlarınızdan sizleri arayarak veya mesaj atarak zekat, fitre veya benzeri yardımlar için para talep edenlere karşı itibar etmeyiniz, hiçbir suretle kimseye para göndermeyiniz. 

3-Halka açık kalabalık insan topluluklarının bulunduğu özellikle otobüs, hastane, semt pazarı ve alışveriş merkezleri gibi yerlerde yankesicilik ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlarımızın değerli eşyalarını suç işleme şüphesi altında bulunabilecek şahısların kolay ulaşabilecekleri bir ortamda bulundurmamaları.

4-Ramazan ayının yaz ayına gelmesi sebebi ile kısa süreliğine de olsa evinizden dışarıya çıkarken ikametinizin balkon kapısı, pencere ve dış kapılarınızı kesinlikle kapatınız, kapılarınızı kilitleyiniz.

5-Gün içerisinde oruç tutma zamanının uzun olması sebebi ile dalgın olabileceğiniz ihtimaline karşı aracınızın veya evinizin kapılarının kilitli olduğundan emin olmak için iki kere kontrol ediniz. 

6-Cami önlerinde ya da cadde üzerlerinde bekleyerek para dilenen kişilere para vermeyiniz.

7-Ramazan ayı dolayısı ile çeşitli kurum kuruluş fabrika vs. aracılıkları ile hayır yapılacağını beyan ederek para veya değerli eşya talep edenlere kesinlikle itibar etmeyiniz.

8-Evinize gelip kahve falı veya başkasının adına yardım ve para vereceğini beyan eden şahıslara karşı para ve değerli eşyalarınızı vermeyiniz.

9-Sizlerden yardım amacı ile ya da başka bir sebeple ikametinize gelerek ya da cep telefonunuzdan sizleri arayarak ya da mesaj yolu ile para talep eden şahısların olması durumunda 155 Polis İmdat Hattını arayarak ya da en yakın emniyet birimine müracaat ederek yardım isteyiniz ve bilgi veriniz.

Marmara Haber