Kapalı yol faciası

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde, çalışma nedeniyle trafiğe kapalı yola giren 33 yaşındaki Fahrettin İlhan, kullandığı otomobille karşı şeride geçmek isterken, orta refüjdeki su kanalına

GÜNDEM 7.06.2015 22:18:00 0
Kapalı yol faciası

Kanala düşen aracı kurtarmak isteyenleri fark edemeyen diğer sürücü 44 yaşındaki Ahmet Çolak da çalışma yapanlara çarptı. Kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kaza, Keşan-Malkara Yolu üzerinde meydana geldi. 33 yaşındaki Fahrettin İlhan 59 HK 345 plakalı otomobiliyle çalışma nedeniyle trafiğe kapalı olan yola girdi. Keşan istikameti yönüne 100 metre ilerledikten sonra, yolun çalışma nedeniyle kapatıldığını fark edince, hatasını anlayıp karşı yöne geçmek isterken, duble yolu ayıran su kanalına düştü. İlhan ve yanında bulunan 2 arkadaşı araçtan inerek yakındaki bir işyerinden yardım istedi.

Bunun üzerine 16 yaşındaki İ.G., 22 UP 373 plakalı otomobille su kanalındaki aracı çekmek için sürücü Fahrettin İlhan ve arkadaşlarıyla birlikte olay yerine giderek kurtarma çalışmasına başladı. Bu sırada Malkara’dan Keşan’a giden 34 EF 8792 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü 44 yaşındaki Ahmet Çolak, uyarı tabelalarını fark etmeyip o da trafiğe kapalı olan yola girdi. Çolak, karanlıkta su kanalına düşen aracı kurtarmaya çalışanlara ve araçlara çarptı. Kazada 34 yaşındaki Halil Gülen, 37 yaşındaki Hasan Taşoğlu, 61 yaşındaki Hüseyin Sivil, İ.G. ve sürücü Ahmet Çolak yaralandı. İhbar üzerine gelen ambulanslarla yaralılar Keşan Devlet Hastanesi ile özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılardan durumu ağır olan Halil Gülen ve Hasan Taşoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. İ.G. ise Keşan Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından hayati tehlikesi nedeniyle Edirne’de bulunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hüseyin Sivil’in de durumunun ağır olduğu ve ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

SÜRÜCÜLER GÖZALTINA ALINDI

Kazada yaralanan hafif ticari aracın sürücüsü Ahmet Çolak’ın tedavisinin tamamlandıktan sonra taburcu olduğu ve 59 HK 345 plakalı otomobilin sürücüsü Fahrettin İlhan’la birlikte polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Yaşamlarını yitiren Halil Gülen ve Hasan Taşoğlu’nun cenazeleri otopsi için hastane morguna konuldu.

 Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Marmara Haber