İşte Tekirdağ'ın yeni otogarı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı yoluna kurulacak Tekirdağ'ın modern otogarının projesini tanıttı.

GÜNDEM 4.06.2015 18:29:00 0
İşte Tekirdağ

Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan,Ulaşım Daire Başkanı Hasan Bayram ve seyahat firmalarının temsilcileri katıldı. Burada Albayrak, Süleymanpaşa İlçesi Otogar ve Sahil 2. Etap Düzenleme projelerinin ayrıntılarını paylaştı.

HALKIMIZIN PROJESİ

Hazırlanan projeleri ilerleyen günlerde sivil toplum kuruluşları ile de paylaşıp onların görüşlerini de alacaklarını belirten Başkan Albayrak, “Süleymanpaşa İlçesi otogar ve sahil düzenleme projelerimiz henüz ham projeler. Uygulama projeleri değil. Ama bu projeler bizim değil halkımızın projeleri olacağı için toplumun tüm kesimleri ile istişare ederek projeleri uygulanabilir hale getirmek istiyoruz. Toplantıyı düzenleme amacımız da projeleri masaya yatırarak eksik yanlarını belirlemek, neler yapılabilir sorusuna cevap bulmaktı. Bu anlamda faydalı bir toplantı oldu. Otogar projesi için seyahat firmalarımızın görüşlerini de dikkate alacağız. İlerleyen günlerde sivil toplum kuruluşlarımızla da projelerimizi tartışacağız, görüş alışverişinde bulunacağız. Şimdiden Tekirdağ halkımıza hayırlı olsun” dedi.

OTOGAR PROJESİ

Otogar projesinin özellikleri 4000 metrekare taban alanı, 7200 metrekare  toplam kapalı alan, 48 peron, 30 satış ofisi, 150 araçlık açık otopark, 30 otobüslük kapalı otobüs garajı, köy otobüslerinin kalkacağı 18 peronluk bölüm, günde 10 bin kişiye hitap edebilecek bir proje.

SAHİL PROJESİ

Sahil 2. Etap düzenleme projesi özellikleri ise şöyle: Toplam 190.000 metrekare  alan içerisinde kafeteryalar, oturma alanları, çocuk oyun parkları, spor tesisleri ve sosyal tesisler yer alacak. Yüzde 85’i yeşil alan olacak.

Marmara Haber