Güven tazeledi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çerkezköy Şubesi'nin 8'nci Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Dündar Orhan yeniden başkanlığa seçildi.

GÜNDEM 31.05.2015 17:41:00 0
Güven tazeledi

Dernek binasında geçtiğimiz hafta yapılan 8’nci Olağan Genel Kurulu’nda çoğunluk sağlanamadığı için 1 hafta sonraya ertelenen Genel Kurul dün yapıldı. Divan başkanlığına Ali Çevikyiğit, üyeliklere de  Fevzi Özbay ve Sinan Aksüzek seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ADD Başkanı Orhan Düzgün, denetim ve yönetim kurulu raporlarını okuyarak üyeleri bilgilendirdi. Bu raporlar oy birliğiyle kabul edildi.

 

Genel kurulda söz alan ADD’nin eski başkanlardan Ali Çevikyiğit, “12 Eylül neden yapıldı? Küresel emperyalizmin bir oyunuydu bu. Sağı, solu çatıştırdılar ve o darbeyi halka istettiler. Halk, orduya ‘Gel bizi kurtar’ demek zorunda bırakıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi neden 10 Ağustos’ta yapılmıştı? Bu bir tesadüf müydü? 10 Ağustos 1920, Anadolu’nun düşmanlarca paylaşıldığı Sevr Antlaşması’nın tarihidir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin de bu tarihte olması bir tesadüf değildi. O seçime muhalefetin 2 partisi de kendi adaylarıyla çıkmasaydı belki de bugünkü Cumhurbaşkanı seçilmeyecekti. Bir çatı adayı belirlemek de küresel emperyalizmin oyunuydu. 700 bin kişilik Türk Silahlı Kuvvetleri ordusu, Amerika’nın 7 bin kişilik teröristlerine yenildi. O terör örgütünün başı ise bu ülkeye Cumhurbaşkanı adayı yapıldı” dedi.

 

TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

 

Genel Kurulda tahmini bütçe de görüşüldü 15 bin 500 lira olarak oy birliği ile kabul edildi. Ardından yönetim ve denetim kurulu seçimlerine gidildi. Mevcut başkan Dündar Orhan’ın listesi ile gidilen seçimlerde yönetim kurulunda İlhan Temur, Aynur Tutkun, Kenan Yoleri, Hülya İhdeli, Vahdettin Tan, Uğur Ayvaz yer alırken, denetim kuruluna ise Sinan Aksözek, Fevzi Özbay ve Ali Çevikyiğit seçildi.  Kongreye Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, Anadolu Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Talip Öztürk, Anadolu Partisi Tekirdağ 1.Sıra Milletvekili adayı Ümit Özpolat Dönmez ile dernek üyeleri katıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN