Özel Başakşehir Ortaokulu açıldı

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde eğitim faaliyeti veren Açı Dershanesi, TBMM'de kabul edilen kanun ile 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle dershanelerin özel okullara dönüşüm şartı nedeniyle ortaokul olar

GÜNDEM 28.05.2015 18:26:00 0
Özel Başakşehir Ortaokulu açıldı

Gerekli tüm yasal prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından isim değiştirerek Özel Başakşehir Ortaokulu olarak resmen açılmış oldu. Okul yönetimi açılışı pasta keserek kutladı.

 

RUHSATIMIZI ALDIK

 

Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada Açı Dershanesi’nin ülke genelinde gerçekleşen dönüşüm furyasına ayak uydurarak Özel Başakşehir Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmesi yönünde karar aldıklarını anımsatan Kurum Müdürü Demet Kurucu, “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ruhsatı aldık. Başka hiçbir eksiğimiz kalmadı. Böylece Özel Başakşehir Ortaokulu da resmen açılmış oldu” dedi.

 

HAFTADA 40 SAATLİK BİR PROGRAM HAZIRLADIK

 

Okulun resmi kayıtlarının başladığını ifade eden Demet Kurucu, “Bir ortaokulda haftalık zorunlu ders saati 29’dur. Ülkemiz genelinde ortaokullardaki haftalık ders saati ortalaması ise 35’tir. Özel Başakşehir Ortaokulu olarak biz öğrencilerimiz için haftada 40 saatlik bir program hazırladık” dedi. Öğrenci kontenjanlarının 437 olduğunu belirten Kurucu, “2015-2016 döneminde 30 kişilik öğretmen kadrosuyla eğitim öğretim vereceğiz. Öğrencilerimiz maksimum 20 kişilik sınıflarda eğitim öğretim görecek” diye konuştu.

 

KAPAKLI’NIN İLK ÖZEL OKULU

 

Kapaklı’nın ilk özel okulunu açmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Demet Kurucu, “Kapaklı ve Saray’da özel okul yok. Biz Özel Başakşehir Ortaokulu olarak Kapaklı-Çerkezköy-Saray bölgesine hizmet vereceğiz” dedi. Okul Müdürü Demet Kurucu’nun konuşmasının ardından öğretmenlerin de katılımıyla pasta kesildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ