Kapaklı'nın gururu oldu

Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Yıldız, İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen "Mustafa Kemal'i Anlamak" konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye 1'incisi oldu.

GÜNDEM 27.05.2015 19:36:00 0
Kapaklı

İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, kendisini ziyarete gelen başarılı öğrenciyi Cumhuriyet altını ile ödüllendireceğini belirtti.

ESERLER JÜRİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLİYOR

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen “Mustafa Kemal’i Anlamak” konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye 1’incisi olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Yıldız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Serdar Ümit Öncel, Okul Müdürü Mustafa Türk, Müdür Yardımcısı Yıldız Ersoy ve Edebiyat Öğretmeni Dilan Şahin ile birlikte İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette yarışma ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Serdar Ümit Öncel, “Dudullu OSB, geleneksel hale getirdiği yarışma kapsamında her yıl 3 il belirliyor. Bu 3 ilden yarışmaya katılan öğrencilerin belirlenen konu hakkında yazdıkları kompozisyonlar profesyonel isimlerden oluşan jüri tarafından değerlendiriliyor” dedi.

İLÇEMİZİN GURURU OLDU

Bu yıl ki yarışmanın Tekirdağ, Sinop ve Mersin’de eğitim öğretim gören öğrenciler arasında gerçekleştirildiğini belirten Öncel, “Yarışmaya yaklaşık 6 bin kişi müracaat etti. Yapılan ilk değerlendirmede 500 yarışmacının eseri değerlendirilmeye layık görüldü. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bu sayı 150’ye indirildi. Daha sonra bu 150 öğrenci, Dudullu OSB tarafından İstanbul’a davet edildi. Asya Otel’de misafir edilen öğrenciler, Sertap Erener’in konserine götürüldü. Burada önce başarılı olan 75 öğrenciye sahnede birer tablet hediye edildi. Sahneye en son çağrılan isim ise kızımız Sena oldu. Sena yarışmada 1’inci olarak 7 bin 500 TL para ödülü ve tablet kazandı. Aynı zamanda da ilçemizin gururu oldu” dedi.  

JÜRİDE MÜJDAT GEZEN DE YER ALDI

Yarışmada eserlerin profesyonel isimlerden oluşan Jüri tarafından değerlendirildiğine vurgu yapan Öncel, “Jüride, Sanatçı Müjdat Gezen, Ressam Yrd. Doç. Sadık Altınok, Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Ercan Arslan, Araştırmacı Yazar Hanrı Benazus, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatmagül Demirel, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Soydan Erdemir, Şair D. Ali Gültekin, Tarihçi Sinan Meydan, Özel Sektörde Yönetici Emekli Kıdemli Albay Şenol Özdemir ve Ressam Celalettin Tandoğdu yer aldı” dedi.

ORHAN KENAL’İN KİTABINI HEDİYE ETTİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Öğrencimizi tebrik ediyorum. Biz de kendisini Kapaklı Kaymakamlığı olarak bir adet Cumhuriyet altını ile ödüllendireceğiz. Başarılarının devamını diliyorum” dedi ve Sena Yıldız’a Orhan Kemal’in ‘Eskici Dükkanı’ adlı kitabını hediye etti.

MİLLET OLARAK ÇOK AZ OKUYORUZ

Türkiye’de okuma alışkanlığının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Sadece temenni ederek bazı şeyleri başaramayız. Çok ama çok okumamız gerekiyor. Millet olarak çok az okuyoruz. Kitap sevgisi zorla olmaz ama bu alışkanlığı hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ