BAŞKAN GÜRKAN'DAN TIR ŞOFÖRLERİNE YARDIM

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapabilmek için yaklaşık 26 kilometre kuyrukta 5 gündür bekleyen TIR şoförleriyle bir araya geldi.

GÜNDEM 27.05.2015 19:23:00 0
BAŞKAN GÜRKAN

Tır şoförlerinin sorunlarını dinleyen Gürkan, onlara içme suyu ve gıda yardımında bulundu.

 

Kapıkule’den yurtdışına çıkış yapmak isteyen TIR şoförleri, Bulgaristan tarafındaki Kaptan Andreova Gümrük Kapısı’nda polisin yaptığı rüşvet operasyonu sonrası personel sayısının düşmesi nedeniyle bu ülkeye girişler yavaşladı. Bu nedenle de Kapıkule yolu üzerinde 26 kilometre kuyruk oluştu. Yaklaşık 5 gündür kuyrukta bekleyen ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeker TIR şoförlerine, Başkan Gürkan destek çıktı. Kapıkule Gümrük Kapısı’na ekibiyle birlikte giden Belediye Başkanı Recep Gürkan, TIR şoförlerinin sorunlarını dinleyerek, onlara içme suyu ve gıda yardımında bulundu.

 

TIR VE SEL ÜZÜNTÜSÜ

 

Edirne’nin isminin iki şeyle anılmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Gürkan, “Biri Edirne’deki TIR kuyrukları ikincisi ise sel. Yavaş yavaş bu sel sorunun çözmeye başladık. Ama bu TIR kuyruklarını hala çözemedik. TIR Parkı yapımı var oda çok yavaş gidiyor. Onunda hızlanmasını istiyoruz” dedi.

 

KÖTÜ BİR TABLO

 

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda bu kez çok kötü bir tablo olduğuna değinen Gürkan, “Bizim tespitlerimize göre yaklaşık 26 kilometre uzunluğunda TIR kuyruğu var. Az önce TIR şoförü arkadaşımızı dinledik. 5 gündür buradayım diyor. Buradaki koşullar belli, buradaki şoförlerin ne tuvalet ihtiyaçları gideriliyor, ne de barınma ihtiyaçları giderilebiliyor. Bu insanların büyük bir kısmı Türk vatandaşı, büyük bir kısmı da yabancı. Ama insan dünyanın her yerinde insandır. Bunların askeri yaşam koşullarının sağlanması gerekiyor. Tabi bizim Edirne Belediyesi olarak, gümrüklerdeki yaşanan sorunlar hakkında çözüm geliştirmemiz mümkün değil ama biz bugün 26 kilometreye ulaşmış bu TIR kuyruğunda, çaresiz kalmış şoför arkadaşlarımıza katkıda bulunmak için gıda ve içme suyu yardımında bulunmaya karar verdik” diye konuştu.

 

TIR parkının biran önce bitmesini dileyen Gürkan, “Gümrükler arasındaki bu sorunlar bir an önce çözülür. Hem Edirne’nin ismi yine TIR kuyruğu gibi olumsuz haberlerle gündeme gelmez, hem de asgari yaşam koşullarının, temel insan haklarının gerektirdiği bir yaşam standardına kavuşurlar. Burada günlerdir aç susuz bekliyorlar. Bir taraftan da Suriyeli mültecilerin araçlara kaçak girerek, gümrükte yakalanma ihtimalleri var. Bu şoför arkadaşlarımızın, hiçbir sorumluluğu olmadığı halde bir sürü cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu araçların büyük bir çoğunluğu gümrük çıkışlı olduğu için araçlarının başından ayrılamıyorlar. Tuvalet ihtiyaçlarını, beslenme ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Biz bugün Edirne Belediyesi olarak, kuyrukta olan arkadaşlarımıza yaşamsal ihtiyaçları olan içme suyu, gıda ürünleri gibi ürünlerle yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra TIR şoförleriyle sohbet eden Gürkan, onlara gıda ve içme suyu ikram etti. 

Marmara Haber