ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ OKULLARDAN 933 KG ATIK PİL TOPLADI

Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelindeki okullardan toplam 933 kilogram atık pil toplandı.

GÜNDEM 21.05.2015 18:26:00 0
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ OKULLARDAN 933 KG ATIK PİL TOPLADI

Atık pilleri düzenli şekilde toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek,okullarda çevre bilincini aşılamak ve ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Başkanlıkları ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) tarafından ‘Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’ düzenlendi. Çerkezköy genelindeki tüm okullarda atık pillerin kaynağından ayrı toplanmasına teşvik etmek amacıyla Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce atık pil toplama kutuları yerleştirildi ve Belediye ekiplerince düzenli olarak toplandı.

 

933 KİLO ATIK PİL TOPLANDI 

 

15 Mayıs tarihi itibariyle son bulan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TAP tarafından düzenlenen ödüllü kampanya neticesinde Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce okullardan toplam 933 kilogram atık pil toplandı. TAP tarafından öğrenci sayısına göre il geneli en çok atık pil toplayan 5 okula ‘TAP Firma Ödülü’, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ise ilk 3 okula ödüller verilecek.

Marmara Haber