19 Mayıs kutlamalarında "Siyasi Bayrak" krizi

Çerkezköy'de 19 Mayıs kutlamalarına Anadolu Partisi İlçe Başkanı Nurtekin Erol ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay arasında, parti bayrağının indirilmesi nedeniyle çıkan tartışma d

GÜNDEM 19.05.2015 14:37:00 0
19 Mayıs kutlamalarında

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı Atatük Haykeli önünde 19 Mayıs Atatürk’ü  Anma ,Gençlik ve Spor Bayramı  çelenk töreni öncesi Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay arasında bayrak tartışması yaşandı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mikail Demirci başta olmak üzere protokol üyeleri siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve gaziler tören için yerini aldığı sırada çıkan tartışmada, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, “Sayın Başkan sen kim oluyorsun da benim partimin bayrağını tören alanından kaldırıyorsun. Ben asarım. Sen o bayrağı indiremesin” diye çıkıştı.

BU SİYASİ BİR BAYRAM DEĞİL

Herkesin bir anda gözlerini çevirdiği tartışmada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Nurtekin bey sesini yükseltme. Bu bir milli bayram! Siyasi bayram değil. Hiçbir siyasi partinin tören alanına bayrağını asma lüksü yok. Böyle bir kuralda yok. Herkes kurallara uyacak. Eğer asılması gerekli duyulsaydı tüm siyasi partiler bayrak asardı. Böyle bir saçmalık  olmaz. Sen neyin peşindesin.”dedi.

Bu sırada Nurtekin Erol’un CHP’li Belediye Meclisi Üyesi olan eşi Rağbet Erol  ve partililer araya girerek olayı yatıştırmaya çalıştı. Bir süre devam eden gerginlik çevredekilerin de yardımıyla büyümeden sona erdi. Yaşanan olaya, Anadolu Partisi’nin İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu alanda, yapılacak olan 19 Mayıs törenleri nedeniyle Belediye ekiplerince parti bayraklarının kaldırılmasının neden olduğu öğrenildi.

Haber / Seyit SÜREN