Saray'da HDP'lilere tepki

Saray'da Seçim İrtibat Bürosu açmak isteyen 50'den fazla HDP'li, ilçe halkının tepkisi sonucu seçim irtibat bürosunda mahsur kaldı. Olay yerine il ve ilçe merkezlerinden çok sayıda çevik kuvve

GÜNDEM 15.05.2015 23:01:00 0
Saray

Saray'a bağlı Ayazpaşa Mahallesi’nde Seçim İrtibat Bürosu açmak isteyen 50’den fazla HDP’li halkın tepkisiyle karşılaştı. Biranda tırmandığı Saray’da, HDP’liler seçim irtibat bürosunda mahsur kaldı. Olaylar üzerine il ve ilçe merkezlerinden Saray’a çok sayıda çevik kuvvet ve jandarma sevk edildi. Yaşanan olaylarda bir kişi provokatörlük yaptığı gerekçesi ile gözaltına alındı.

 

KAYMAKAM  ARAYA GİRDİ

 

Olay yerine gelen Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, HDP’li gruba “Sizi güvenli bir şekilde buradan çıkaralım” önerisinde bulundu. Fakat HDP’li grup Kaymakam Öner’in bu teklifini kabul etmedi. Gerek İlçe Kaymakamı Hüseyin Öner, gerekse Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve MHP Tekirdağ 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Hakan Özgül’ün öfkeli kalabalığı sakinleştirme çabaları fayda etmedi. Olayı haber alıp çevre ilçelerden Saray’a gitmek isteyenler, ilçe girişlerinde polis engeli ile karşılaştı. İlçede saat 19.00’da başlayan gerginlik geç saatlere kadar sürdü. Olaylar, yetkililerin uzun uğraşları sonucu yatıştırılırken, kalabalık halk topluluğu dağıtıldı. HDP’liler ise mahsur kaldığı seçim bürosundan olaysız bir şekilde çıkartılarak, ilçe dışına götürüldü.

 

Marmara Haber