CHP'Lİ GENÇLER SOMA FACİASINI UNUTMADI

CHP Çerkezköy Gençlik Kolları üyeleri ve partililer, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının birinci yıl dönümünde anma gerçekleştirdi.

GÜNDEM 14.05.2015 18:02:00 0
CHP

Partili gençler,başlarına baret giydi, Soma standına çiçek ve karanfiller bıraktı.

CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Belediye Meclis üyesi Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel İlçe yönetimi, CHP Çerkezköy Gençlik Kolları üyeleri ve partililer dün  akşam Soma maden faciasının birinci yıldönümü nedeniyle Çerkezköy Belediye Başkanlığı önünde toplandı.

BİR DAHA BÖYLE ACILARIN YAŞANMAMASI İÇİN BURADAYIZ

Soma maden faciasının yıl dönümü dolayısıyla yapılan basın açıklamasını  CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Beril Buket Bağcı okudu. Bağcı, “Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 canımızı yitirdiğimiz, yüz yılın en büyük iş faciasının yıl dönümü. 301 emekçi madencimizin acısı hala yüreğimizde 13 Mayıs işçi katliamında Soma’da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerimizi saygıyla anıyor, yakınlarına ve tüm maden emekçilerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz.Bugün bu acıyı unutmamak,böyle acıların bir daha yaşanmaması için buradayız.”dedi.

BU RESMEN CİNAYETTİR

Bağcı, açıklamayı şöyle sürdürdü, “Ne yazık ki böylesine büyük bir facianın ardından sorumluların görünen bir kısmının yargılandığı Soma davası,bu hali ile kamuoyunu tatmin edecek bir tablo çizmemektedir.Bu kaza mıdır? Kader midir? Hayır bu resmen cinayettir.Emekçileri güvencesizliğe,taşeronlaşmaya,denetimsizliğe teslim edenlerin işlediği cinayet.Türkiye’de özellikle AKP iktidarı döneminde uygulanan politikalarla üretim,teknik bilgi ve alt yapı olarak yetersiz,deneyimi ve deneyimli uzmanı bulunmayan kişi ve şirketlere bırakılmıştır.Denetim eksiklikleriyle beraber iş cinayetlerinin Soma’da olduğu gibi katliama dönüşmesine neden olmuştur.Bir kez daha söylüyoruz,bu kaza değil katliamdır.Bu katliamın sorumluları hala hesap vermemiştir.Bu acı olayın ardından hükümetin ‘Bu ölüm işin fıtratında var’ açıklaması iktidarın bilim ve tekniğin ne kadar karşısında olduğunu bizlere göstermiştir.Biz biliyoruz bu kaza değil,Fıtrat değil,kader değil cinayettir.Biz Cumhuriyet Halk Partisi  Çerkezköy Gençlik Kolları olarak Soma’yı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

7 HAZİRANDAN SONRA İŞÇİLERİN DAHA SAĞLIKLI ŞARTLARDA CHP İKTİDARINDA YAŞAMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk’te şunları söyledi: “İnsanlarımızla dalga geçmekte olan hükümet Soma işçileri suçluymuş gibi suçluları mahkemeye çıkartmıyor.7 Haziran seçimlerinden sonra işçilerin daha sağlıklı şartlarda yaşamasını CHP iktidarında yapacağız.Soma’da bir yıl önce yaşamlarını yitiren kardeşlerimizi bugün bir kez daha rahmetle anıyor,onlara kabir rahatlı ve mekanlarının cennet olmasını diliyor,ailelerine yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz.”dedi.

Başkan Birol Öztürk’ün konuşmasının ardından temsili olarak  Soma standına çiçek ve karanfiller bırakıldı.Sonra grup sessizce dağıldı.

Haber/Seyit SÜREN