Vali Salihoğlu, Çerkezköy'de engellilerin programına katıldı

Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Çerkezköy'de Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'da katılarak engellilerin hazırladığı tiyatro ve gösteri

GÜNDEM 13.05.2015 17:33:00 0
Vali Salihoğlu, Çerkezköy

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy’de düzenlenen Sakatlar Haftası etkinliğine katıldı. Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programda Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı’nın tiyatro ekibi bir oyun sergiledi.

 

VALİ SALİHOĞLU DA KATILDI

 

Çerkezköy  Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Sakatlar Haftası etkinliğine Vali Enver Salihoğlu ile birlikte Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve çok sayıda Çerkezköylü katıldı.

 

ENGELLİLERDEN EĞLENCE PROGRAMI

 

10-16 Mayıs Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin hazırlamış olduğu “Ağustos Böceği ve Karınca” müzikali programda ilk olarak sahnelendi. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Tiyatro ekibi oyuncularının sahnelediği oyun başta Vali Enver Salioğlu olmak üzere herkesin keyfli zaman geçirmesini sağladı.  Oyunun sonunda ise engellilerden oluşan oyuncular ayakta alkışlandı.

 

SALİHOĞLU OYUNCULARI TEBRİK ETTİ

 

Ağustos Böceği ve Karınca müzikalinin ardından dernek yönetiminden Meral Dağaşan ve Şengül Civan’ın oynadığı “Üsküdar’a gideriken” adlı oyun da büyük ilgi gördü. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin spor gösterilerinin ardından program sona erdi. Programın sonunda sahneye gelen Vali Enver Salihoğlu çeşitli gösteri ve oyunlar sergileyene engellilerin hepsini teker teker tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.  

 

TÜRKİYE CUMHİRYETİ’NE KAYITLI HERKES BİZİM YURTTAŞIMIZDIR

 

Programda bir de konuşma yapan Vali Salihoğlu, “Bugün insanın eğitilince neleri başarabileceğini bir kez daha gördük.”dedi. Aşılamayacak bir engelin olmadığını vurgulayan Salihoğlu, “Burada emek sarf eden engelli kardeşlerimizin hepsini teker teker tebrik ediyorum.  Hayatın içinden, hayatın ayrılmaz parçası olmayı başarıyorlar. Gelişmiş toplumlar bireyler arasında fark gözetmeyen toplumlardır biz Türkiye Cumhuriyetine kayıtlı herkes bizim yurttaşımızdır” diye konuştu.

 

GECENİN SONUNDA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER

 

Ülkede yüzde 12 oranında engelli olduğunu hatırlatarak sözlerini sürdüren Vali Salihoğlu, “Herkes birer engelli adayıdır. Bu nedenle de kimseye hele ki engellilerimize ikinci sınıf insan muamelesi yapamayız. Kişi başı gelir trilyonları dahi bulsa bir engelli vatandaşın hakkı olan değeri görmezse hiçbir anlamı olmaz. Engelli vatandaşlarımızın aynı azimle bu tür çalışmalara ve gösterilere devam etmelerini istiyoruz” dedi. Programın sonunda Vali Enver Salihoğlu, engellilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 Ahmet KILAVUZ