Kadınlar kanser taramasına gönderildi

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Kanser Taraması kapsamında kadınlar Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'ne gönderilerek, geniş

GÜNDEM 12.05.2015 19:18:00 0
Kadınlar kanser taramasına gönderildi

Çerkezköy Belediyesi, kadınların sosyal ve kültürel açıdan gelişiminin yanı sıra fizyolojik ve psikolojik olarak sağlıklı olmaları için İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğine gitti. Çerkezköy Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve gaitada gizli kan taraması olarak toplam üç alanda tarama yaptırıyor. Kanser taraması yaptırmak için müracaat eden kadınlar Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne (KETEM) gönderildi.

 

EN ÇOK SAĞLIĞA ÖNEM VERİYORUZ

 

Çerkezköy Belediyesi olarak vatandaşın sağlığına ayrı bir hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Vatandaşımızın bu tür hastalıklara yakalanmasını istemeyiz. Bu tür hastalıklarda bizlere düşen en büyük görev ise tedbir almaktır. Bu da erken teşhisten geçer. Erken teşhisin hayat kurtardığı sözünden yola çıkarak sağlık taramaları konusunda hassas davranmalı ve tedbirimizi almalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Kanserin erken teşhis ile önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Biz vatandaşlarımızın, özellikle de kadınlarımızın sağlığını düşünerek İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Sağlık kurumlarının yapacağı testler ve değerlendirmeler sonucunda riskli görünen vatandaşlarımızı ücretsiz olarak Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne (KETEM) götürülerek daha geniş çapta tetkik yapılmasını sağlayacağız” dedi.

 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

 

Çerkezköy Belediyesi’nin İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak yaptığı meme kanseri taraması yaptırmak isteyen 40-69 yaş arası, rahim ağzı kanseri taraması yaptırmak isteyen 30-65 yaş arası ve gaitada gizli kan taraması yaptırmak isteyen 50-70 yaş arası şartını taşıyan vatandaşlar, bağlı bulundukları sağlık ocaklarına ve Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi’ne başvuru yaparak, taramalarını ücretsiz yaptırabiliyor.

 

Marmara Haber