TESKİ Çerkezköy'de dere ıslahına başlıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ, Çerkezköy'de dere ıslah çalışmalarına başlıyor. Islah çalışmaları hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 15 noktada ?

GÜNDEM 10.05.2015 20:25:00 0
TESKİ Çerkezköy

Geçtiğimiz günlerde TESKİ’nin ihalesini yaptığı dere ıslahı başlıyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dere ıslah çalışmalarının bugün başlayacağını bildirdi. Dere ıslah çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Dere ıslahı ile ilgili çalışmalar pazartesi günü başlayacak. Acil işler kapsamında bir ihale yapıldı. İhale sonuçlandırıldı. Çalışmalar TESKİ tarafından yapılacak. Bugün ya da yarın bizim öngördüğümüz şekilde menfezler, dere açmaları yapılmaya başlanacak.” dedi.

 

TESKİ SORUMLULUĞUNDA YAPILACAK

 

Pınarça deresini kapsayan dere ıslah çalışmalarının yapılmasıyla birlikte taşkın sorununun çözüme kavuşturulmasının hedeflendiğine dikkat çeken Başkan Akay, çalışmaların yapılacağı yerler hakkında bilgi verdi. Akay, “Ambardere, pazar yeri arkasında yarım kalan yer  ve Kızılpınar gibi yaklaşık 10-15 noktada çalışma yapılacak. Kızılpınar Atılım Beton’un bulunduğu yerdeki köprü ile alakalı olarak gerekli yazışmaları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine yaptık. O köprüyü biraz yukarı kaldırmak istiyoruz. Sonuçta TESKİ sorumlu olduğu için bilgileri gerekli bilgileri verdik. Bu bilgiler kapsamında gerekli çalışmalar yapılacak.” diye konuştu.

 

Ahmet KILAVUZ