Çerkezköy'ü eğitim merkezi yapacağız!

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kültür Bakanlığı'ndan devralınan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nun eski binasının Halk Eğitimi Merkezi olarak kullanılması için yürütülen Ã?

GÜNDEM 8.05.2015 17:43:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Halk Eğitimi Merkezi’ne devredilen Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun eski binasında yürütülen çalışmaları yerinde denetledi ve yetkililerden bilgi aldı.

 

Bağlık Mahallesi Pınarça Yolu üzerindeki binanın Kültür Bakanlığı’ndan Çerkezköy Kaymakamlığına teslim edilmesi sonrası  yeni yapılandırmaya gidilen binada ihtiyaç duyulan kurslar için düzenlemeler yapılıyor.  Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nin kullandığı binanın bir katında Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi,  bir katında ise İlçe Kütüphanesi olarak hizmet verilecek.

 

BU BİNAYI YENİDEN EĞİTİM İÇİN OLUŞTURDUK

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ziyaret sırasında binada yapılan düzenleme ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu olarak bu bina yıllarca hizmet verdi. Yüksek Okul Veliköy’deki yeni yerine taşındıktan sonra burası Kültür Bakanlığına teslim edildi. Biz de burayı yeniden eğitime kazandırmak için çalışma başlattık. Bunun sonunda da bina Kültür Bakanlığı’ndan bize 10 Kasım itibariyle devredildi. Sonra bu binanın yeniden eğitim vermesi için bir proje oluşturduk. Büyük çabalarımız sayesinde bu gerçekleşti. Burası bir merkez. Herkesin kolayca ulaşabileceği bir yer. Her yaştaki vatandaşımızın kolayca ulaşacağı yer. İlçemizin mevcut Halk Eğitimi Merkezi binası açılan kurslara cevap verememesi nedeniyle binanın bir katını Halk Eğitimi Merkezimiz’e tahsis ettik. Bir katı da Halk Kütüphanemiz’e tahsis edildi. Diğer katında da Rehberlik Araştırma Merkezimiz hizmet verecek.”açıklamasında bulundu.

 

KURSLARDA KURSİYERLER SOSYALLEŞECEK

 

Kaymakam Kubilay Halk Eğitimi Merkezi’nin açık lise kayıt işlemlerinin de burada yapılacağını belirterek, “Açık lise için bu güne kadar ilçemizde 5 bin 365 öğrencinin işlemi yapıldı. Ayrıca başlattığımız halk eğitim kampanyasında bu güne kadar 15 bin kursiyere ulaştık. Bu kurslar aynı zamanda kursiyerlerimizin sosyal anlamda da hayatlarına renk getirecektir. Bizlerin bu çalışmalarına her zaman destek veren basınımıza da teşekkür ediyoruz.Bu çalışmalarda onların da payları büyük.”diye konuştu.

 

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

 

Kaymakam Metin Kubilay konuşmasının ardından yeniden düzenlenerek kütüphane, halk eğitimi merkezi ve RAM olarak hizmet verecek olan binanın katlarını ve odalarını gezerek  müdürlerden bilgi aldı. Ana Sınıfı Satranç Kursu öğrencilerini de kurs sırasında ziyaret eden Kaymakam Kubilay öğrencilerle kısa bir sohbet ettikten sonra onlara çikolata ikram etti. Metin Kubilay’ın ziyaret ve incelemelerine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürü Abdullah Nair,Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, RAM Müdürü Cemal Sabırlı ve Müdür Yardımcısı Mehmet Metin ile kurs öğretmenleri eşlik etti.

 

Haber/Seyit SÜREN