ÇTSO Kosova heyetini ağırladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, dün saat 10.30'da Kosova'dan gelen İş Dünyası Dayanışma Derneğini ağırladı.

GÜNDEM 7.05.2015 18:39:00 0
ÇTSO Kosova heyetini ağırladı

Kosova İş Dünyası Dayanışma Derneği Başkanı Feda Derviş, Kosova İş Dünyası Dayanışma Derneği Yardımcısı Ergin Cigoli, Kosova 4. Dönem Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan ve İş Dünyası Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Taşdelen, Mustafa Seçkin ve Sinan Sifil ile ÇTSO Meclis Üyeleri Kadir Uz, Dilaver Burak ve Oda Genel Sekreteri Hakan Gel tarafından karşılandı.

 

SİZİ KOSOVA’DA AKRABALARINIZLA BİRLİKTE KARŞILAYACAĞIZ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleyman Kozuva, “Bizim soyadımız aslında Kosova idi. Fakat nüfusa Kozuva olarak yazıldı. Aslında dedelerim Kosova’dan buraya göç ettiler. Fakat bu zamana kadar Kosova’ya hiç gitmedim. İnşallah bu ziyaret bir vesile olur” dedi. Kosova’nın yüz ölçümü olarak küçük bir ülke olduğunu ifade eden Kosova 4. Dönem Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, “Biz geri döndüğümüzde sizin oradaki akrabalarınızı araştırıp bulabiliriz. Böylece siz ülkemizi ziyaret ettiğinizde sizi akrabalarınızla birlikte karşılarız” dedi.

 

YAPILANDIRMA VE ÖZELLEŞTİRME SÜRECİNDEYİZ

 

Ziyarette konuşan Kosova İş Dünyası Dayanışma Derneği Başkanı Feda Derviş ise “Biz yeni bir derneğiz. Amacımız ileriye yönelik yapılabilecek iş birlikleri için fikir alış verişinde bulunmaktır. Kosova yeni bir ülke. Yapılandırma ve özelleştirme sürecindeyiz. 2 milyon nüfusumuz var. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde de 500 bine yakın vatandaşımız var. Topraklarımızın yüzde 52’si tarıma elverişli. Madenler bakımından da oldukça zengin bir ülkeyiz. Aynı zamanda Turizm potansiyelimiz de var” dedi. Türk iş adamlarını teşvik etmek için bu yola çıktık. Sizlerle birlikte bu yolda yürümek istiyoruz” dedi. Kosova’da asgari ücretin 170 Euro olduğunu belirten Derviş, ortalama maaşların ise 300 Euro kadar olduğunu kaydetti.

 

TÜRKİYE’NİN AVRUPA’YA AÇILAN BİR KAPISI DA KOSOVA’DIR

 

Kosova’nın Avrupa standartlarında ilerleyen bir ülke olduğuna değinen Kosova 4. Dönem Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, “Kosova Avrupa standartlarına göre ilerleyen bir ülkedir. Bu nedenle STK’lara çok önem veriyoruz. Biz 17 Şubat’ta bağımsızlığımızı ilan ettiğimizde, bağımsızlığımızı ilk tanıyan ülke Türkiye oldu. Biz Türkiye ile birlikteyiz. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan bir kapısı da Kosova’dır. Bu kapsamda Türkiye’nin, devlet teşviklerinden faydalanmasını istiyoruz. Nisan ayında iki ülke arasında imzalanan serbest ticaret anlaşması Türkiye’de kanunlaştı. Yakında Kosova’da da kanunlaşacak” dedi.    

 

Haber / Ahmet KARDEŞ