Türk şirketlerinin ortalama yaşı 34

ÇTSO'da düzenlenen 'Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri' konulu konferansta konuşan Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, Türk şirketlerinin ortalama yaşının 34 olduğunu söyledi.

GÜNDEM 4.05.2015 18:34:00 0
Türk şirketlerinin ortalama yaşı 34

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, eğitim seminerlerine devam ediyor. Üyelerine yönelik ücretsiz eğitim programları organize eden Çerkezköy TSO, son olarak Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’nun verdiği konferansta “Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri” konusunda üyelerinin bilgi sahibi olmasını sağladı.

 

PARANIZLA SATIN ALAMAYACAĞINIZ BİR EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLANMIŞ

 

Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’nun Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda verdiği “İş Yaşamında Etkili Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri” konulu eğitim seminerine Oda üyelerinin katılımı yoğun oldu. Dün saat 10.00’da başlayan eğitim programı, saat 16.00’a kadar devam etti. Çerkezköy TSO’nun üyeleri için oldukça faydalı işlere imza attığına tanıklık ettiğini söyleyen Tavukçuoğlu, “Odanız, sizlerin birey olarak paranızla satın alamayacağınız bir eğitim programı hazırlamış. Bu kapsamda Çerkezköy TSO’yu üyelerine yaygın eğitim verilmesi konusundaki duyarlılığı nedeniyle tebrik diyorum” dedi.

 

DOĞRU İŞ, PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İLE MÜMKÜNDÜR

 

Açılış konuşmasının ardından “İş Yaşamında Etkili Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri” konulu eğitim seminerine başlayan Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, “Bilgi ve hızın birleştiği çağımızda kurum çalışanlarının işlerini en hızlı ve en doğru şekilde yapabilmelerinin sağlanması, çatışmaların önlenmesi ve iş yaşamına ait problemlerin çözümü ile mümkündür” dedi. Problemlerin çözümü noktasında kişilerin öncelikle ‘Birlikte Yaşama Kültürü’nü benimsemeleri gerektiğini kaydeden Tavukçuoğlu, “Bu da karşısındakini ön yargısız dinleyebilme, saygı duyma, sorulana ciddi cevap verme gibi eylemleri içermesinin yanı sıra, birlikte yaşamanın rutinleri olan problemleri birlikte çözme gibi eylemleri de içermektedir” ifadelerini kullandı.  

 

HER İKİ KÜREK DE AYNI GÜÇLE ÇEKİLMELİ

 

Birlikte Yaşam Kültürü’nün Osmanlı dönemindeki Ahi kültürü ile benzeştiğine dikkat çeken Cengiz Tavukçuoğlu, “Ahi kültürü insanı bir kayığa benzetir. Kayığın bir küreği üretim, ticaret ve ekonomidir. Diğer kürek ise insan ilişkileri ve ahlaki değerlerdir. Kayığın düzgün ve hızlı hareket etmesi her iki küreğin de aynı güç ve ritimde çekilmesi ile mümkündür. Küreklerden biri çekilmez ya da az çekilir ise kayık olduğu yerde döner durur” açıklamalarında bulundu.

 

TÜRKİYE’DEKİ İŞLETMELERİN YÜZDE 80’İ 5’İNCİ YILINA ULAŞAMIYOR

 

İnsanların hayatın her alanında her hangi bir problemi çözebilmek için öncelikle konu hakkında bilgi sahibi olması gerektiğine işaret eden Tavukçuoğlu, “Bir şeyler öğrenmek isteyen insan, öncelikle kendisini önemsemekten vazgeçmelidir. Aksi takdirde hiçbir şey öğrenemez” dedi. Konuşmasına Türkiye ve Dünyadaki şirketlerin ortalama ömürlerinden bahsederek devam eden Tavukçuoğlu, “Dünya Bankası’na göre Türk şirketlerinin ortalama yaşı 34’tür. Buna karşılık uluslar arası şirketlerin ortalama yaşı ise 40-50’dir. Ankara Ticaret Odası’nın araştırmasına göre ise Türkiye’deki işletmelerin yüzde 80’i 5’inci yılına, yüzde 96’sı ise 10’uncu yılına ulaşamamaktadır.”diye konuştu.

 

SIKILMADAN DİNLEDİLER

 

“İş Yaşamında Etkili Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri” konusunda eğitim veren Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, diyalogları ve esprileri ile katılımcıların sıkılmadan, öğrenirken eğlenmelerini sağladı. Eğlenirken öğrenen katılımcılar ise semineri sonuna kadar sıkılmadan dinlediği gözlendi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ