Saray içme suyunun temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Saray İçme Suyu'nun temelini attı. Saray Güzelce Beldesi'nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köpr

GÜNDEM 1.05.2015 18:37:00 0
Saray içme suyunun temeli atıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çaban, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Saray İlçe Kaymakamı Hüseyin Öner konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

 

SARAY İLÇEMİZ YATIRIMA LAYIK BİR İLÇEMİZDİR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada, “Saray her zaman için her dönemde Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkmış, davranışları ve görüşleriyle Tekirdağ’ın ve ülkemizin gözde ilçelerinden biri olmuştur. Biliyorsunuz Tekirdağ artık büyükşehir oldu. Sorumluluklarımızın artmasının yanında iki denize kıyısı olması ve otuz büyükşehir içerisinde Avrupa Yakasında bulunan tek büyükşehir olması açısından da Tekirdağ’ı diğer büyükşehirlerden ayıran bir özelliği bulunmaktadır. Tabiatıyla, tarımsal özellikleriyle kısacası her yönüyle Saray İlçemiz yatırıma layık bir ilçemizdir.” şeklinde konuştu.

 

SU BİZİM İÇİN ÇOK HASSAS BİR KONU

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak suyun öneminin altını çizen Albayrak,  “Su bizim özellikle önem verdiğimiz çok hassas bir konu. Şebeke sularının sorunlu olmasının en büyük nedeni boruların çok büyük bir çoğunluğunun hala Asbest içermesinden kaynaklanıyor. O günün şartlarında başka imkan olmadığı için döşenen asbest borularla su getirilmiş. Yaptığımız araştırmalarda ilçelere göre dağılımında ise Saray ilçesinin borularının yüzde sekseninin asbest borululardan oluştuğu sonucuna vardık. Bugün alt yapısının da değişmesiyle Saray ilçemiz çok sağlıklı su üretim tesisine kavuşacak. 5000 tonluk gömme deposuyla, klorlama tesisleriyle ve en önemlisi burada aktif hale getireceğimiz sistem ile her anlamda sağlıklı bir yapıya kavuşacak. Bugün burada yapacağımız açılışın herkese hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

ÖNÜMÜZDEK HAYATA GEÇİRECEĞİMİZ ÇOK BÜYÜK PROJELER VAR

 

Konuşmasında yatırımlardan bahseden Başkan Albayrak sözlerini, “Önümüzde hayata geçireceğimiz çok büyük projeler var. Biz bunları gerçekleştirme gayretindeyiz.  Hizmet aşkı içerisindeyiz. Göreceksiniz hizmet süremizin sonunda farklı, sorunları çözülmüş, kırsal kesimin yüzünün güldüğü ayrım gözetmeksizin herkesin iyi hizmet aldığı bir Tekirdağ yaratmanın mutluluğu içinde olacağız. Bu hizmetlerle kazanan Tekirdağ, kazanan halkımız olsun her şey gönlünüzce gönlümüzce olsun.” diye noktaladı.

 

Konuşmaların ardından Başkan Albayrak CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Saray İlçe Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çaban, TESKi Genel Müdürü Dr. Şafak Başa katılımcılar eşliğinde açılışı gerçekleştirdi.

 

Marmara Haber