Dünya'nın Farklı Kültürleri Çorlu'da Buluştu

Çorlu Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen 6. Çocuk Festivali renkli geçti.

GÜNDEM 24.04.2015 19:01:00 0
Dünya

Festivalde yerli ve misafir ekipler tarihi belediye binasındaki resim ve fotoğraf sergilerini ziyaret etti. Daha sonra tüm ekiplerin katılımıyla kortej halinde Cumhuriyet Parkı’na gidildi. Dünya’nın dört bir yanından gelen öğrencilerin renkli bir görüntü oluşturduğu kortej, vatandaşlar tarafından sevgi seliyle karşılandı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Endonezya İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumaningprang, Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe ve Çorlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü de kortejin ön saflarında yer aldı.

 

DÜNYA BARIŞI’NA KATKIDA BULUNACAĞINA İNANIYORUM

 

Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Parkı’nda bulunan etkinlik alanında açılış seremonisi düzenlendi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptığı konuşmada, “Geleneksel hale gelen Çocuk Festivali’nin 6’ncısını düzenliyoruz. 11 ülkeden gelen misafir ekiplerin katılımıyla her zamandakinden güzel bir Çocuk Festivali gerçekleştireceğiz. Bu tür organizasyonlar çocuklarımızın başka ülkelerdeki yaşıtlarıyla tanışmalarına, onlarla arkadaşlıklar kurmalarına ve kültürlerini tanımalarına vesile oluyor. Bu sayede Dünya barışına da katkıda bulunacağımıza inanıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Çocuk Festivali’nin de en iyi şekilde geçmesini diliyorum,” dedi.

 

ÇOCUKLAR SAFLIĞIN TEMİZLİĞİN SİMGESİDİR

 

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “23 Nisan’da böyle güzel bir etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanımız Çorlu’da en güzel Çocuk Bayramları’ndan birinin kutlandığını söyledi. Benim Çorlu’daki ilk bayramım; en güzel bayram olduğu kesin. Atatürk 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan etti. Atatürk’ün ‘Yurtta barış, Dünya’da barış’ ilkesi vardı. Çocuklar da saflığın, temizliğin simgesidir. Dünya’da barış olacaksa, çocukların saflığıyla olacaktır. Bugün aramızda 11 ülkeden gelen misafir çocuklar var. Bize güvenerek onları ülkemize gönderen ailelerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çocuklarımızı evlerinde misafir eden ailelerimize teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

 

MİSAFİR ÖĞRENCİLER DANSLARIYLA BÜYÜLEDİ

 

Daha sonra Arnavutluk, Arjantin, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen ekipler ulusal müzikleri, yöresel kostümleri ve danslarıyla havayı ısıttılar. Katılımcılar tarafından Çorlu Belediyesi ile Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin işbirliğiyle düzenlenen Hanımeli Günleri kapsamında el işi ürünler ve doğal yiyeceklerin sergilendiği stantları da ziyaret edildi.

 

ASKERİ BANDO DA FESTİVALE KATILDI

 

Festivalin 3’üncü gününde de etkinlikler yoğun bir şekilde devam etti. İlk olarak 5. Kolordu Askeri Bandosu 23 Nisan temalı bir konser verdi. Daha sonra anaokulu ve ilkokul öğrencileri halk oyunları ve modern dans gösterileri yaptılar. Gösterileri izleyen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü etkinlik alanını gezerek vatandaşlarla ve çocuklarla sohbet etti. Ayrıca Hanımeli Günleri münasebetiyle stantlarda sergilenen ürünler de büyük ilgi gördü.

 

6. Çocuk Festivali etkinlikleri 26 Nisan 2015 Pazar günü saat 19:00’da Çorlu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek kapanış seremonisi ile sona erecek. 

 

Marmara Haber