Antalya toplantısı verimli geçti

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Antalya'da katıldıkları şube başkanları toplantısını değerlendirdi

GÜNDEM 23.04.2015 17:50:00 0
Antalya toplantısı verimli geçti

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya  ve Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan önceki gün Çerkezköy Sakatlar Derneği’nde birlikte yaptıkları basın açıklamasında  geçtiğimiz hafta Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi’nin şube başkanları toplantısının çok yararlı geçtiğini söyledi.

 

BELEDİYE BAŞKANLARI’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, düzenledikleri ortak basın toplantısında Antalya Kemer’deki toplantıya gidip gelmelerinde katkı sağlayan ve destek veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür etti.

 

Çetinkaya ve Çakan basın toplantısında şunları dedi: “Geçtiğimiz hafta Antalya Kemer İlçesi’nde Armas Otelde yapılan TSD Başkanlar Kurulu Toplantısı 48 şube başkanının katılımı ile gerçekleşti. Bu toplantıya gitmemizde bizlere katkı  ve destek sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak başta olmak üzere Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı otobüs ile engellilere rahat bir yolculuk sağladığı için teşekkür ediyoruz. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a  bizlere ayrı bir katkı ve destek sağladığı için  teşekkür ediyoruz. Bu toplantıya Tekirdağ’dan 4 şube, Kırklareli ve İstanbul’dan 2 şube, Afyonkarahisar’dan 2 şube olarak aynı otobüsle gittik.Toplantıya katılan şubelere de teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay ve Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya Genel başkanımız başta olmak üzere toplantıya katılan tüm şubeler teşekkür etti.”dediler.

 

BELEDİYELERİMİZİ ANLATTIK

 

Çetinkaya ve Çakan,toplantıda  şube başkanları olarak Kapaklı ve Çerkezköy  belediyelerini anlattıklarını ve şube başkanlarına hediye olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 50 çanta, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın 20 çanta gönderdiğini söylediler. Şube Başkanları, “Kapaklı belediye Başkanımız irfan Mandalı’nın verdiği hediye çantaların içinde Kapaklı haritası ve ajanda hediye edildi. Çerkezköy Belediye Başkanımızın verdiği hediye çantasının içerisinde Çerkezköy’ü tanıtan kitapçık,Çerkezköy haritası, ajanda ve kalemler ayrıca yine aynı çantanın içerisinde Optimed Hastanesi ve İrmet Hospital hastanelerinin kitapçıkları, ajandaları,kalemler ve bloknotları hediye edildi. Ayrıca bu toplantıya gitmemizde otobüs tahsis eden Kapaklı Belediye Başkanımız irfan Mandalı ve tüm belediye personeline bizlere gösterdikleri ayrı bir destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

 

TOPLANTIDA GÜNDEME DAMGA VURAN ŞUBELER OLDUK

 

Katıldıkları toplantıyla ilgili bilgiler vermeyi sürdüren Çerkezköy ve Kapaklı Şube Başkanları Çakan ve Çetinkaya, “Çerkezköy ve Kapaklı şube başkanları olarak tüzüğümüz gereği Kadın  ve Gençlik Kollarının  kurulması gerektiğini söyledik. Çerkezköy olarak kadın kollarımızı kurduğumuzu ve çalışmalara başladığını belirttik.Genel Başkanımızda tüm şubelerin kadın ve gençlik kollarını kısa süre içinde kurmasını istedi.Toplantıda yarıca Genel Başkanımız Şükrü Boyraz ve Avukatımız Turan Hançerli’de hak kayıpları, yani rapor, evde bakım konularında bilgiler verdi.10 Mayıs’ta da tüm şubelerin  ve 160 engelli Sivil Toplum Kuruluşu’nun katılacağı bir mitinginde Ankara’da yapma kakarı alındı.10-16 Mayıs engelliler haftasında her şube kendi içinde çeşitli programlarla haftayı kutlaması kararlaştırıldı.Ayrıca engelli istismarını azaltmak için yapılması gerekenler şube başkanları tarafından dile getirildi.Öte yandan zihindeki ön yargıların kaldırılması ve dernek çalışmalarında mutlaka çocukların gençlerin katılımı ile yapılmasını,engellilerden çok engelli ailelerin psikolojik destek almaları önerildi. Bu konuda ne yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.”bilgilerini verdi.

 

ŞUBELERDE SAKATLAR İSMİ KULLANILACAK

 

Başkan Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Sakatlar Derneği şubelerinde sakatlar derneği kelimesinin kullanılacağını ve bu ismin tescillenmiş bir isim olduğunu da belirterek, “Türkiye Sakatlar Derneği Sakat kelimesini tescillendirmiştir ve tüm şubelerde bu ismi kullanmak zorundadır. Yeni kurulan bazı şubelerin sakat kelimesini kullanmadığı gündeme geldi. Ancak genel Başkanımız Şükrü Boyraz ‘Sakat’ kelimesinin 1960 yılında isim patentinin alındığını bu yüzden değişmeyeceğini, kullanılması gerektiğini söyledi.”diye konuştu.

 

ENGELSİZ OKUL PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

 

Toplantıda engelsiz okul projesinin de gündem olduğunu belirten Şube Başkanı Çetinkaya şunları dedi: “Mersin Şubesi Başkanı okullara kumbara koyarak toplanan paralarla okulları engelsiz hale getirmek için bir proje hazırladıklarını anlattı.Bu projenin işe yaradığını söyledi ve bu projenin diğer şubeler tarafından da uygulanabileceğini belirtti.Çok mantıklı bir proje neden bizde böyle bir okul projesini hayata geçirmeyelim. Çok güzel olur. Bandırma Şubesi’de engelsiz büfe projesini anlattı.Genel Başkanımız Boyraz da sosyal medyanın önemine dikkat çekti ve yakında TSD TV’sinin yayına gireceği açıklandı.Toplantının son bölümünde de İstanbul İl Dernekler Müdür Yardımcısı Abdulkadir Bozan 5253 sayılı dernekler yasası hakkında sunum gerçekleştirdi. Son bölümde de dernekler ile ilgili genel kurul yapımında defter tutumuna ve beyanname vermeye kadar tüm konularda açıklama yapıldı. Bu toplantı da şunu açıkça gördük. Bazı derneklerin söylemlerinden kanunların bazı illerde değişik uygulandığı ortaya çıktı ve şimdi her şube bu konuda nasıl bir uygulama yapacağı konusunda aydınlanmış ve bilgi sahibi olmuş oldu. Bu nedenle Antalya’daki şube başkanları toplantısı tüm şubelerimiz için çok faydalı bir toplantı oldu.”

 

Marmara Haber/Seyit SÜREN