Kaymakam Kubilay muhasebe kursunu ziyaret etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitim Merkezi ile İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi işbirliğinde açılan Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu'nu ziyaret ederek kursiyerlerle görüştü.

GÜNDEM 22.04.2015 18:04:00 0
Kaymakam Kubilay muhasebe kursunu ziyaret etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitim Merkezi ile İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi işbirliğinde açılan Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu’nu ziyaret etti. Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman ile kurs öğreticileri de katıldı.

 

25 KURSİYER BULUNUYOR

 

Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu’nun 20 Nisan’da başladığını 2 Temmuz 2015 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman şu bilgileri verdi: “Dersler hafta için her akşam saat 17.00-22.40 arasında yapılıyor. 25 kursiyerin katıldığı kursu Muhasebeciler Rüstem Tuna, Aydın Şanlı ile Nurcan Karaca veriyor. Kursta ticari defterler ve belgeler, fatura ve fatura yerine geçen belgeleri düzenlemek, işletme defteri düzenlemek, Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan belgeleri düzenlemek, bilanço düzenlemek, büyük defter ve mizan düzenlemek, varlık hesaplarını kaydetmek, kaynak hesaplarını kaydetmek, paket programı kurmak ve ayarlarını yapmak, program yüklemek, cari hesap işlemleri yapmak, cari hesap, çek-senet takibi yapmak ile ön muhasebe işlemleri modülleri işleniyor.” dedi.

 

BU YIL HEDEFİMİZİ BÜYÜTTÜK

 

Çerkezköy’de eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Kaymakamı Metin Kubilay “Okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar her kademedeki eğitim programlarıyla ilgileniyoruz. Geçtiğimiz günlerde okul öncesi eğitimle ilgili bir çalışma başlattık. Hedefimiz okul öncesinde eğitimde yüzde 100’e çıkmaktır. Tüm eğitimi önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız Halk Eğitim kampanyasında her gün sayıyı artırmaya başladık. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmada yaklaşık 8 bin kişiye ulaştık, 375 kurs açtık. Bu rakam son 12-13 yılın rekoru anlamına gelmekte. Bu yıl hedefimizi daha da büyüttük” dedi.

 

KAMPANYA ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Göreve geldiğinden itibaren Halk Eğitim bünyesinde bir çok kurs açtıklarını hatırlatan Kaymakam Kubilay “Halk Eğitim Merkezinin herkese uygun bir kursu bulunmaktadır. Halk Eğitim Merkezi organizasyonunda düzenlenen kursların bir yandan istihdama katkı sağlarken bir yandan da sosyal ve kültürel yaşama olumlu katkısı vardır. Buradan bütün vatandaşlarımızı halk eğitim kampanyasına davet ediyoruz. Okullarımız da kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Okullarımızın ne kadar ışığı yanarsa bizlerde o kadar mutlu oluyoruz.” dedi.

 

Gökhan TEKER