Gülerçin 23 Nisan'ı miniklerle kutladı

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, minik öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerle kutladı. Anaokulu öğrencileri sahnede tüm hünerlerini gö

GÜNDEM 22.04.2015 17:58:00 0
Gülerçin 23 Nisan

Özel Gülerçin Koleji tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Tuğba Zenginal’ın açılış konuşması ile başladı. Ülke topraklarının işgal altında olduğu bir dönemde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatansever subaylar ve tüm milletin kurtuluş mücadelesini başlattığını belirten Zenginal, “İstanbul’un işgal güçlerinin eline geçmesi ve meclisin kapatılmasının ardından 23 Nisan 1920’de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Ulusal irade ile ilgili tüm önemli kararlar TBMM’de alındı” dedi.  

ATATÜRK 23 NİSAN’I DÜNYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN ETTİ

23 Nisan tarihinin aslında Ulusal Egemenlik Bayramı olduğunu söyleyen Tuğba Zenginal, “Fakat Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan etti. ‘Bugünün çocukları yarının büyükleridir’ sözü ile de çocuklara verdiği değeri ortaya koydu” dedi. Kutlama programında öğrencilerin birbirinden güzel gösteriler hazırladığını kaydeden Zenginal, öğrencilere seslenerek “Unutmayın ki aileleriniz sizlerin düşünebilen, sorgulayabilen ve vatanına milletine bağlı bireyler olarak yetişmesini istiyor. Sizlerin de bunun için elinizden gelen gayreti göstereceğinizden şüphem yok” dedi.

MİNİKLERDEN MÜZİKAL

Okul Müdürü Tuğba Zenginal’ın konuşmasının ardından program minik öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri ile devam etti. Anaokulu Minik Kalpler Sınıfı Karadeniz yöresi halk oyunu ile büyük beğeni toplarken, Anaokulu Uğur Böcekleri Sınıfı öğrencisi Zeynep Rüya Esmeray’ın okuduğu 23 Nisan şiiri de velilerden büyük alkış aldı. Müzikli Drama oyununun ardından, Minik Kalpler Sınıfı öğrencisi Cem Akburu, piyano başına geçerek hünerlerini sergiledi. 1-A sınıfı öğrencisi Arda Türker Anıl’ın okuduğu şiirin ardından sahne alan Uğur Böcekleri sınıfı öğrencileri Adıyaman yöresinden halkoyunu ile izleyenleri büyüledi.  

VELİLER BİRBİRLERİYLE YARIŞTI

Program 4-A sınıfı öğrencisi Doğa Akın’ın okuduğu şiirin ardından 2-A sınıfı öğrencilerinin halk oyunu gösterileri ile devam etti. Okul öğrencilerinden Hira Ölker, Duru Aykoçlar ve Harun Atansay’ın şarkılarına veliler de eşlik etti. Parlayan Yıldızlar sınıfı öğrencisi Eylül Naz Varlık’ın okuduğu şiirin ardından Anaokulu öğrencileri korosu sahne aldı. Koronun performansı da büyük ilgi gördü. Program 1-B sınıfı öğrencisi Ahmet Hakan Güngör’ün şiiri ve İlkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin halkoyunu gösterisi ile devam etti. Velilerin, çocuklarının videoya çekmek için adeta birbirleriyle yarıştığı etkinlik, Minik Kalpler sınıfı öğrencisi Selim Minareci’nin piyano dinletisi ve aynı sınıftan Cem Akburu’nun okuduğu şiir ile son buldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ