Evde bakım hizmetinden 66 kişi yararlanıyor

Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı 2013/2014 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan "Evde Bakım Hizmeti Projesi" devam ediyor.

GÜNDEM 20.04.2015 20:42:00 0
Evde bakım hizmetinden 66 kişi yararlanıyor

Çorlu Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi'nin işbirliğiyle düzenlenen proje yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşların yaşam kalitesini yükselten bir hizmet haline geldi. Evde bakım hizmeti kapsamında hasta ve yaşlı refakatçiliği konusunda eğitimli personel tarafından projeden yararlanan 66 vatandaşa evlerinde hizmet veriliyor. Çorlu'da ilk kez hayata geçirilen proje hasta ve yaşlı tarafından memnuniyetle karşılandı.

 

TRAKYA KALKINMA AJANSI UZMANLARI İNCELEME YAPTI

 

Program kapsamında bir inceleme ziyareti ve akabinde toplantı düzenlendi. Çorlu Belediyesi, Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi ve Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü proje için Trakya Kalkınma Ajansı uzmanı Cenap Püsküllü'nün katılımı ile gerçekleştirilen düzenli inceleme ziyaretinde Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Çorlu Sosyal Hizmetler Müdürü İlker Müjde'nin yanı sıra proje ekibinden Strateji Geliştirme Uzmanı Serpil Haraç, Jeodezi ve Fotogrametri / Endüstri Mühendisi Plan ve Proje Müdürü Serkan İzgi, Arşiv Sorumlusu Aygün Recep Ömürveren, Kültür ve Sosyal Hizmetler Görevlisi Oral Melleç, Sosyolog Meltem Cerşit, Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Fatih Yalaza, Çevre Mühendisi Serkan Kaya, Mimar Ceyda Özcan Çağlar ve İş Güvenliği Uzmanı Tamer Dal da hazır bulundu.

 

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve uygulama süresi 9 ay olan projede sona yaklaşıldı. Projenin bitiş tarihi olan haziran ayı itibariyle ajans desteği sona erecek ve sürece tamamen Çorlu Belediyesi'nin imkânlarıyla devam edilecek.

 

Marmara Haber