Albayrak Dünya Su Formu izlenimlerini anlattı

7. Dünya Su Formu toplantısına katılmak üzere Güney Kore'nin Gyeongju şehrine TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ile beraber katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Teki

GÜNDEM 20.04.2015 20:41:00 0
Albayrak Dünya Su Formu izlenimlerini anlattı

Türkiye Belediyeler Birliği’nin organizasyonu ile Büyükşehir Belediye Başkanları, Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürleri  ile Büyükşehir Belediyelerinin Genel Sekreterlerinin katıldığı ve 6 gün süren toplantı haricinde  Albayrak ve Başa Gyeongju, Busan ve Soeul’de inceleme gezilerinde de incelemelerde  bulundu. Bu kapsamda Gyeongju, Belediyesinin Atıksu Arıtma Tesisleri, Seul Büyükşehir Belediyesinin Su Arıtma Tesisleri ve Hyundai’nin raylı sistemler fabrikasını gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Türk heyetine ayrıca Soeul’da E Belediye uygulamaları konusunda sunum yapıldı. Busan kentindeki Türk şehitliğini ziyaret eden heyet Soeul Büyükelçiliğini de ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Teski Genel Müdürü Şafak Başa foruma katılan birçok belediye başkanı ve Su Kanalizasyon Genel Müdürü ile ikili görüşme yaparak bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.

 

Gezinin çok yararlı ve öğretici geçtiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak edinilen izlenimlerin Belediye bürokrasisi ile paylaşılacağını  ve ileride yapılacak çalışmalarda yol gösterici olacağını söyledi.

 

Marmara Haber