Güzel Sanatlar Lisesi Dünya Sanat Günü'nü kutladı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinliklerine katıldı.

KÜLTÜR SANAT 17.04.2015 18:32:00 0
Güzel Sanatlar Lisesi Dünya Sanat Günü

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen sanat festivaline katıldı.

 

SANAT FESTİVALİ DÜZENLENDİ

 

Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen Dünya Sanat Günü etkinliklerinde ilk olarak müzik eğitimi alan öğrencilerden kurulu mini senfoni orkestrasının müzik dinletisi gerçekleştirilirdi. Başkan Eşkinat ve izleyiciler tarafından oldukça beğenilen müzik dinletisi uzun süre alkışlandı.

 

Öğrencilerin okul bahçesinde yapımına devam ettiği resimleri de dikkatlice inceleyen Eşkinat, fotoğraf sergisi, karakalem sergisi, ebru sergisi, resim sergisi ve heykel yapımı çalışmalarını gezerek öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu.

 

GELECEĞİN BÜYÜK SANATÇILARI İLE BİR ARADA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

 

Öğrencileri kırmayıp paleti eline alan Eşkinat yapılan resme katkıda bulunurken, “Resim, heykel, karakalem, ebru ve fotoğraf dallarında öğrencilerin gözlerimiz önünde emek harcayıp becerilerini en iyi şekilde yansıtmaya çalıştıkları güzel bir gün yaşıyoruz. Müzik dinletisi ile de oldukça güzel bir gün geçiriyoruz. Dünya Sanat Günü’nün kutlandığı bu anlamlı günde Tekirdağ’daki geleceğin büyük sanatçıları ile bir arada olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

 

Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi ile daha fazla iş birliği içinde olmak istediğini de dile getiren Başkan Eşkinat, “Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri başarılarıyla şehrin vizyonu olacak. Süleymanpaşa Belediyesi olarak geleceğin büyük sanatçıları ile işbirliği içinde olmak istiyoruz. Yeni projelerde şehrimizin gençleri ile yükseleceğiz.” diye konuştu.

 

BU KUTLAMAYI MEYDANLARA TAŞIMAK GEREK

 

Son olarak etkinliğin okul bahçesinden çıkıp tüm şehri kapsaması gerektiğinin altını çizen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Böyle güzel bir kutlamayı lise bahçesinden sokaklara, meydanlara taşımak gerek. Halkla buluşturmak daha da coşkulu kutlamak gerek. İşte o zaman hem öğrencilerimiz hem de vatandaşlarımız açısından oldukça verimli bir kutlama olacak. Bunun için gerekli girişimlerde bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber