Akay'dan Gıda Bankası açıklaması

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay seçim öncesi vaatleri arasında bulunan 'Gıda Bankası' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akay ayrıca, ilçedeki park ve bahçelerle ilgili de yapacakları çal

GÜNDEM 15.04.2015 18:13:00 0
Akay

Başkan Akay, seçim öncesi vaatleri arasında bulanan Gıda Bankası ile ilgili ilk kez somut açıklamalarda bulundu. Başkan Akay, Malkaçoğlu Caddesi’nde Çerkezköy Belediyesi’ne ait 800 metrekarelik alanın Büyükşehir’e devredildiğini hatırlatarak, burada Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Sosyal Hizmet binası yapacağını kendilerinin burada Gıda Bankası çalışmalarını yapabileceklerini anlattı. Akay, “Seçim döneminde ihtiyaç sahipleri ve yardıma muhtaç aileler için hazırladığımız projeler arasında bulunan Gıda Bankası’nı da bir buraya açabiliriz. Projenin içeriği hakkında ilerleyen günlerde açıklama yapacağız. Gıda bankasının yeni açılacak olan Sosyal Hizmet binasında hizmet göstermesine sıcak bakıyoruz. Bu Gıda Bankası kapsamında ihtiyaç sahipleri tespit edilir buradan verilen kartlarla birlikte belirlediğimiz marketlerden ihtiyaç sahipleri alışveriş yapabilirler” diye açıklamalarda bulundu.

 

SOSYAL HİZMETLER BİNASININ ÇOK İŞLEVİ OLACAK

 

Ağustos ayında temelinin atılması beklenen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler binasının çok işlevi olacağını vurgulayan Başkan Akay “Gıda Bankası çalışmalarımız  dışında sosyal hizmet adına belki kreşte burada yapılabilir. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı eğitim birimleri de oluşturulabilir ve kurslarda açılabilir. Bina ile ilgili fiziki proje ortaya çıkmadı. Bu sene içinde netleşecek. Ayrıca bütçeden de payda ayrıldı.” dedi.

 

PARKLARLA İLGİLİ PROJELERİNİ ANLATTI

 

Gıda Bankası ve sosyal hizmetlere dair açıklamalarda bulunan Başkan Vahap Akay, ardından ilçedeki park ve bahçelere yönelik projelerinden bahsetti. Başkan Akay, parkların ışıklandırılacağını söyleyerek, “Parklarımız son dönemlerde kullanılmaz hale getirildi. Çerkezköy merkezde 45 tane küçük parkımız bulunuyor. Onların hepsi için ocak ayında Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Yazımızda Tredaş’a gönderilmek üzere parkların yanlarında elektrik trafosu konmasını istedik. Bununla ilgili verdiğimiz dilekçeden olumlu yanıt aldık. Bu yıl bunu yapacağız. Ufak parkların hepsini yeniden düzenliyoruz. Önce ışıklandırıp sonra parklarımızı düzenleyeceğiz.” diye konuştu.

 

PARKLARIN KAPALI ALANLARIYLA SORUNUMUZ VAR

 

Önceki dönemlerde parkların ihalelerle işletmecilere verilmesi nedeniyle kapalı alanlar haline getirildiğini kaydeden Başkan Akay, “İşletmecilerle ilgili şu an bir sıkıntımız yok. Ancak parka gelen insanlarımız kapalı alan olduğu için kullanamıyor. Bunları vatandaşlarımızın kullanıma açabilmek için çalışmalar yapacağız. Bazı parklarımız 3-8 yıl arası ihaleye verilmiş. Bununla ilgili Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde muhtarlık yanında bulunan parkımızın ihalesi bitiyor. Bunun çalışmasını biz yapacağız, gerekirse çalışma yapıldıktan sonra ihaleye biz vereceğiz.” dedi.

 

Gökhan TEKER