Yeni bir hastaneye gerek yok

Çerkezköy'de yapımı süren Devlet Hastanesi'nin yakında tamamlanacağını belirten Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, böylece Kapaklı'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi ek binasınÄ?

GÜNDEM 15.04.2015 18:11:00 0
Yeni bir hastaneye gerek yok

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, yaptığı açıklamada ilçede yeni bir hastane yapılmasının şu anda gündemde olmadığını ifade etti. Kaymakam Gürbüz, Saray Çevre Yolu’nun da Temmuz ayında trafiğe açılmasının planlandığını kaydetti.

HASTANEMİZ İSİM DEĞİŞTİRECEK

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, yapımı devam eden yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi binasının yakın zamanda tamamlanacağını belirterek, “Kısa bir süre sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi yeni binasına taşınmış olacak. Taşınma işleminin ardından ilçemiz sınırları içindeki Çerkezköy Devlet Hastanesi ek binası, isim değiştirerek Kapaklı Devlet Hastanesi adını alacak. Bu süreçte ilçemizde yeni bir hastane yapılması ile ilgili bir gündemimiz yok” dedi.

TADİLAT ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

Kapaklı Organize bölgesinde bulunan Devlet hastanesinde bakım çalışmaları gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Kaymakam Gürbüz, “Çerkezköy Devlet Hastanesi 250 yatak kapasiteli olacak şekilde inşa ediliyor. Bu kapasite ihtiyaç duyulması halinde 300 yatağa kadar çıkarılabilecek. Bu arada biz de ilçemiz sınırları içindeki hastanemizde tadilat çalışmaları yapacağız” dedi.

6 AY SÜRECEK

Tadilat çalışmalarının yaklaşık 6 ay süreceğini dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Çalışmaların neticesinde ilçemiz kendi Devlet Hastanesi’ne kavuşmuş olacak. Bu bağlamda ilçemizde yeni bir Devlet Hastanesi yapımına gerek olmadığını düşündük” diye konuştu.

SARAY YOLU TEMMUZ’DA AÇILACAK

Adeta yılan hikayesine dönen Saray Çevre Yolu ile ilgili gelişmeler hakkında da bilgi veren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Karayolları Müdürlüğü, Yıldızkent Kavşağı’nda yapılmasını talep ettiğimiz alt geçitli kavşak projesine sıcak bakmadı. Gerekçeleri de yoldan geçen araç sayısının azlığıymış. Saray Çevre Yolu bir aksilik çıkmazsa Temmuz ayına kadar trafiğe açılacak” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ