Edirne Belediyesi Kırcaali Belediyesi ile kardeş oldu

Bulgaristan'ın Kırcaali Belediyesi ile Edirne Belediyesi, her iki belediye başkanının imzaladığı protokolle kardeş şehir oldu.

GÜNDEM 15.04.2015 17:56:00 0
Edirne Belediyesi Kırcaali Belediyesi ile kardeş oldu

Edirne Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Kardeşlik protokolü imza töreni öncesi açıklamalarda bulunan her iki belediye başkanı, iki kent arasında kardeşlik ve iş birliğinin imzalanan protokolle daha da güçlendiğini söyledi.

 

KIRCAALİ’DE SEL TAŞKINLARI YAŞIYOR

 

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Edirne’de olduğu gibi kendi kentlerinde de yaşanan sel ve su taşkınlarından dolayı sıkıntılar yaşamaya devam ettiklerini belirterek, "Bu konular belediyeleri aşan bir konu. Edirne gibi bizler de sel ve su taşkınları ile ilgili Kırcaali’de sorunlar yaşıyoruz. Bulgaristan’da toprak kaymalarından dolayı Kırcaali’de yaklaşık 50 tane ev hasar görürken 6 tanesi de tamamen yıkıldı. Barajlar dolu, Arda Nehri dolu. Bu konuda hem Kırcaali Belediyesi olarak hem de Edirne Belediyesi olarak Avrupa Birliği fonlarından destek alarak bazı düşüncelerimiz var. İnşallah bu ortak projelerimizi gerçekleştirdikten sonra bunlara da yardımcı olmaya çalışırız" dedi.

 

HÜKÜMETLER VATANDAŞIN MAĞDURİYETİNE SON VERMELİ

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da sel ve su taşkınlarını önlemek için yapılması gereken çalışmaların belediyelerin hem bütçelerini hem de yetkilerini aştığını dile getirerek, "Su kontrol edebildiğiniz sürece bereket, zenginlik ama kontrol edemediğiniz zaman da felakete dönüşüyor. Geçtiğimiz gün biz Edirne’deki belediye başkanları olarak Yunanistan Dedeağaç Bölgesi’ndeki belediye başkanları ile bir ortak toplantı yapmıştık. Muhtemelen önümüzdeki süreçte Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye ile birlikte bu havzadaki belediyeler bir toplantı yaparak belki de kendi hükümetlerimize bir memorandum da yayınlamayı planlayacağız zannediyorum. Çünkü Meriç, Arda ve Tunca Nehirleri’nin temizlenmesi, rejimlerinin düzenlenmesi, yataklarının düzenlenmesi belediyelerin hem bütçesine hem de kanunun verdiği yetkileri aşan bir husus. Bunlar hükümetler arası halledilmesi gereken meseleler. Umuyorum ki artık hem Türk hükümeti hem Bulgar hükümeti hem de Yunan hükümeti bu konuda vatandaşlarının mağduriyetlerine bir son verme çabasına bir an önce başlayacaklardır." diye konuştu.

 

Daha sonra Belediye Başkanları Meclis Salonu’nda iki şehir arasındaki Kardeşlik Protokolünü imzaladı. Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Kırcaali Bölgesinde yaşayan Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı’nı da kutlayarak, Kırcaali Belediye Başkanı Aziz ile birlikte yumurta tokuşturdu.

 

Marmara Haber